Actiune cu forțe mărite în județul Prahova, noaptea trecută/Peste 860 de testari cu aparatele etilotest și drugtest-VIDEO

31 Mar 2024 11:36
Actiune cu forțe mărite în județul Prahova, noaptea trecută/Peste 860 de testari cu aparatele etilotest și drugtest-VIDEO
Peste 85 de polițiști au participat, în noaptea de 30 spre 31 martie, în intervalul orar 19.00-03.00, în județul Prahova la o amplă acțiune. La acțiune, au participat polițiști din cadrul Serviciului Rutier Prahova, Direcției Generale a Poliției municipiului București și ai Serviciilor rutiere Argeș, Brașov, Dâmbovița și Ilfov.
Potrivit IJP Prahova, acțiunea a avut ca obiective prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere înregistrate la nivelul județului și reducerea gradului de victimizare al participanților la trafic, fiind pus un accent deosebit pe depistarea și extragerea din trafic a celor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, sens în care au fost efectuate peste 860 de testari cu aparatele etilotest și drugtest.
În total, în urma filtrelor rutiere instituite în județ au fost oprite, pentru control aproximativ 1.260 de autovehicule, 29 dintre șoferi devenind pietoni pentru o perioadă de timp, ca urmare a reținerii permiselor de conducere în urma diferitelor abateri.
De asemenea, s-a acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere care au loc ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, sens în care au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, 21 de permise fiind reținute pentru această abatere de la normele rutiere.
Au mai fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță, 11 bicicliștilor pentru diferite abateri, 4 pietonilor și 4 în cazul a patru șoferi depistați sub influența alcoolului la volan.
Totodată au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 97.385 de lei.
De asemenea, începând cu ora 00.00, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.
Sistemul informatic presupune verificarea persoanelor prin scanarea documentelor de identitate.
Așadar, în cadrul activităților polițienești din noaptea de 30/31 martie 2024, începând cu ora 00:00, elementul de noutate din cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere a fost acela că, pentru verificarea persoanelor, polițiștii au utilizat aplicația e-DAC, instalată pe terminalele mobile distribuite, de tip telefoane și tablete.
Cu ajutorul aplicației e-DAC sunt interogate bazele de date ce contin informații de interes operativ și astfel, polițiștii rutieri au procedat la scanarea documentelor de identitate, iar rezultatele verificărilor au fost afișate pe ecran în doar câteva secunde.
Prin acest mod de verificare se reduce substanțial timpul de interacțiune dintre polițist și persoana legitimată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677