Acțiune ITM Prahova prin care s-a verificat dacă se respectă prevederile în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere

22 Nov 2021 17:19
Acțiune ITM Prahova prin care s-a verificat dacă se respectă prevederile în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere
Comunicat de presă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în acest an o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. Actiunea s-a desfăşurat în doua etape:
- Etapa 1 – februarie – martie 2021
- Etapa 2 – octombrie noiembrie 2021
Obiectivele campaniei au fost:
-​diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră, precum și activități de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere;
-​creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă;
-​eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul exploatărilor forestiere.
În acest sens, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au verificat un număr de 34 agenţi economici (etapa 1-23 agenti economici si etapa 2 – 11 agenti economici), printre deficienţele constatate putând fi enumerate:
- angajatorul nu a identificat riscul biologic specific condiţiilor de contaminare epidemiologică (COVID 19) şi nu a acutalizat documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor şi planul de prevenire şi protecţie, la noile condiţiile de desfăşurare a activităţii;
- persoanele care aplică măsurile de prim ajutor în cazul situaţiilor de urgenţă nu au fost instruite în acest sens;
- lucratorii nu utilizau toata gama de echipament individual de protecţie aferent riscurilor existente in activitatea de exploatare forestiera.
În urma controalelor desfăşurate în cadrul acestei campanii au fost aplicate:
Etapa 1: 2 sanctiuni contravenționale în valoare de 15000 lei şi 38 de avertismente.
Etapa 2: 2 sanctiuni contravenționale în valoare de 8000 lei şi 47 de avertismente
Totodată, a fost dispus un număr de 89 de măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677