Actul sexual cu un copil e viol/ Propunerea legislativa a trecut de Camera Deputatilor

28 Jun 2023 17:46
Actul sexual cu un copil e viol/ Propunerea legislativa a trecut de Camera Deputatilor
Orice act sexual cu un copil de până la 16 ani va fi considerat viol. Propunerea legislativă care va asigura acest aspect a fost adoptată astăzi de Camera Deputaților, for decizional.


”Astazi a fost votul final pe initiativa ce reglementeaza ca actul sexual cu un minor este VIOL , a carei initiatoare sunt alaturi de doamna ministru Alina Gorghiu, doamna fost senator si actual judecator la Curtea Constitutionala- doamna Laura-Iuliana Scântei si doamna Laura Vicol -presedinta Comisie Juridice din Camera Deputatilor .

Am dorit si am incriminat distinct ca forma agravanta la infractiunea de viol - fapta savarsita asupra unei femei insarcinate sau care a avut ca efect avortul.

Violarea unei femei insarcinate se sanctiona pana acum cu pedeapsa intre 5-10 ani, dar am propus sa fie forma agravanta lit. b) cu pedeapsa 7-15 ani.
De asemenea, am propus agravante noi la lit d) si la lit e), fiind frecvente cazurile cand sunt folosite diferite substante ce pot influenta starea fetelor sau alcool.
Deopotriva,am propus majorarea pedepsei de la 7-12 ani la 7-15 ani daca violul cauzeaza vatamare corporala a victimei (inclusiv mutilare, prejudiciu estetic).

Am sanctionat abuzul de functie atat la viol cat si la agresiunea sexuala impotriva femeilor (cazuri la serviciu dar si cazurile publice prin primarii) - pedeapsa mai mare pentru făptuitorul care se folosește de autoritatea funcției sale.

Desi s-a ridicat varsta la 16 ani pana la care nu este prezumat acordul minorului pt relatii sexuale, totusi pt a fi in acord cu realitatea relatiilor sociale am stabilit ca nu se pedepsesc faptele daca diferenţa de vârstă între făptuitor și victimă nu depăşeşte 5 ani.

(7) Dispozitiile alin. (6) nu se aplica daca faptele au fost comise în schimbul unei remunerații, al unui folos material ori al unui avantaj în natură sau al promisiunii unor astfel de beneficii.

Desi sunt tineri de 16 si respectiv 18 ani, daca el a folosit relatia in schimbul remuneratiei sau al unui alt beneficiu sau pentru acte de pornografie pe media on line - va fi considerat violator sau agresor.

Am tinut o masura si un echilibru sa nu ne trezim cu parinti iresponsabili care fac plangere baiatului de 16-18 ani pentru viol, pentru simplul fapt ca nu sunt de acord cu relatia.

Multumesc colegei mele doamna deputat Simona-Maya Teodoroiu pentru imbunatatirea proiectului prin adoptarea amendamentului sau privind prelungirea la un an a duratei ordinului de protectie pentru victimele violentei in familie”, a precizat Laura Moagher, senator PSD.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677