Autoritățile derulează în această seară o acțiune de capturare a ursului din Ploiești

16 Mar 2024 18:28
Autoritățile derulează în această seară o acțiune de capturare a ursului din Ploiești
Autoritățile derulează în această seară o acțiune de capturare a ursului din Ploiești . Iată ce au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Ploiești:

"Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a convocat, în această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență într-o ședință operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun, care a fost semnalat în zona de Nord a orașului nostru.

Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În acest sens, edilul șef al municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a convocat, în această seară, o echipa de intervenție, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun.

Pe parcursul acestor acțiuni, municipalitatea ploieșteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova și al unui medic veterinar, precum și de suport direct al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Poliției Locale Ploiești, Poliției Municipiului Ploiești, respectiv Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere”.

Menționăm faptul că, autoritățile locale monitorizează permanent această situație.

Rugăm cetățenii municipiului Ploiești să respecte avertizările și recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizați.

Cele mai importante măsuri de protecție pentru cetățeni sunt:

• în situația în care se sesizează prezența ursului, trebuie apelat numărul de urgență 112;
• evitarea zonei în care a fost semnalat exemplarul de urs;
• rămânerea în locuințe;
• păstrarea distanței față de animal;
• să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs;
• să nu hrănească animalul"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677