Bogdan Toader: Datoriile județului Prahova cresc cu 100 de milioane de euro in doar doi ani

26 Jan 2023 19:14
Bogdan Toader, deputat PSD si presedinte PSD Prahova susține că datoriile județului Prahova cresc cu 100 de milioane de euro in doar doi ani:


“După modelul Cîțu, Dumitrescu îndatorează Prahova cu aproape 100 de milioane de euro în numai doi ani!
Stupefiant! În numai doi ani și câteva luni din mandat, Iulian Dumitrescu reușește ”performanța” să îndatoreze Prahova într-un ritm amețitor!
După ce, în vara anului 2021, Consiliul Județean Prahova a încheiat un contract de împrumut cu Unicredit Bank pentru 165 de milioane de lei (la care se adaugă comisioane și dobânzi de alte zeci de milioane), acum pregătește marea lovitură: UN NOU ÎMPRUMUT, aproape dublu ca valoare!
Un nou șoc de care bugetul Prahovei nu are nevoie pentru următorii minimum 10 ani.
Lista scurtă a obiectivelor pentru care cere Dumitrescu un nou împrumut cuprinde, surprinzător, tocmai investiții pe care le prezenta ca fiind finanțate din alte fonduri, respectiv din Programul Anghel Saligny: sistem de monitorizare video a traficului pe drumurile județene, centurile ocolitoare de la Mizil și Păulești, dar și refacerea unui studiu de fezabilitate pentru pasajul peste DN 1 (Centura de Vest) la intersecția cu DJ 101 I și strada Buda și centura ocolitoare Bănești – Valea Doftanei.

300 de milioane de lei! Încă un împrumut pentru cele prezentate mai sus, care – cu siguranță – se vor transforma în numai câteva luni în alte ”obiective de interes”. După modelul creditului anterior (de 165 de milioane de lei), parafat în august 2021...

De aceea, le voi solicita colegilor mei social-democrați din Consiliul Județean să nu voteze pentru contractarea acestui nou credit care ar arunca Prahova în fața unui tăvălug al datoriilor pentru următorii 10 ani!

De asemenea, le cer reprezentanților CJ să facă publică lista tuturor plăților efectuate din împrumutul de 165 de milioane de lei! Unde s-au dus banii, având în vedere că, în teren, nu se vede nimic palpabil? Cumva pe SF-uri fără număr pentru proiecte care nu se știe dacă se vor materializa vreodată?

Prahovenii trebuie să știe cum sunt cheltuiți banii din bugetul județului!”, a precizat Bogdan Toader

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677