Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova: Se fac primii pași pentru combaterea violenței în școli și a bullying-ului!

26 Apr 2023 07:19
Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova: Se fac primii pași pentru combaterea violenței în școli și a bullying-ului!
Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova si deputat PSD, anunță că se fac primii pași pentru combaterea violenței în școli și a bullying-ului!

“Înaintea Sărbătorilor Pascale, vă întrebam ce este de făcut astfel încât copiii noștri, dar și cadrele didactice, să se simtă în siguranță în școli! Mulți dintre dumneavoastră ați propus sancțiuni drastice, inclusiv exmatricularea elevilor violenți, care provoacă scandaluri și devin pericole atât pentru colegii lor, cât și pentru profesori!
În Parlament, PSD a susținut și a propus amendamente la Legile Educației pentru combaterea acestui flagel!

Ținând cont și de propunerile venite din partea sindicatelor din învățământ, dar și a asociațiilor de părinți și elevi, printre amendamentele propuse de PSD se regăsesc:

Prevenirea și sancționarea progresivă a comportamentului agresiv de orice fel, de la observație individuală și mustrare scrisă - la suspendarea temporară și măsura extremă a exmatriculării, cu posibilitatea reînmatriculării în următorul an școlar;
Retragerea temporară sau pe durata întregului an școlar a burselor de care beneficiază elevul;
În toate cazurile de sancțiuni, părinții sunt informați, iar elevii au dreptul la contestarea sancțiunilor aplicate;
Comunicarea cu părinții/ tutorii legali se realizează în absența elevilor, într-un spațiu dedicat, care asigură confidențialitatea, în prezența consilierului școlar și a mediatorului școlar, dacă este necesar

Astfel, amendamentele propuse și susținute de PSD au îmbunătățit semnificativ proiectele de lege propuse de Ministerul Educației, scopul fiind acela de a preveni violențele din școli și de a corecta comportamentul unor elevi, și nu de a-i priva de educație! Vom susține aceste măsuri până la adoptarea formei finale!”, a precizat Bogdan Toader.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677