Ce nereguli au găsit inspectorii ITM Prahova la fabricile de vopseluri din județ

05 Mar 2024 20:45
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova anunță că a desfăşurat în perioada 22.02.2024 – 01.03.2024, acțiunea de control care a vizat modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul "Fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și masticurilor" – CAEN 2030.
Potrivit unui comunicat emis de ITM Prahova, "obiectivele campaniei au fost:
- Deținerea de către toți angajatorii a fișelor cu date de securitate actualizate pentru toți agenții chimici periculoși prezenți la locurile de muncă și punerea acestora la dispoziția lucrătrorilor;
- Asigurarea purtării de către toți lucrătorii expuși la agenții chimici periculoși a echipamentelor individuale de protecție adecvate;
- Eliminarea altor neconformități identificate în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatori;
- Centralizarea datelor în vederea elaborății rapoartelor naționale privind punerea în aplicare a directivelor/regulamentelor europene specifice.
Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au verificat 10 de angajatori, printre deficiențele constatate putând fi enumerate:
- Evaluarea de risc nu a luat în considerare riscurile generate de substanțele chimice/biocide;
- Nu au fost luate toate măsurile pentru acordarea primului ajutor;
- Nu au fost proiectate corespunzător procesele de muncă, nu s-a realizat întreținerea tehnică a locului de muncă și a echipamentelor specifice;
- Echipamentele de muncă (transpalete manuale, dispozitivele de ridicare/translatare sarcina) erau neverificate periodic ;
- Lipsa covorașului electroizolant la tabloul electric general;
- Nu erau efectuate determinări de noxe profesionale.
În urma verificărilor desfăşurate în cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă au aplicat 3 avertismente și o amendă în valoare totală de 4.000 de lei. Totodată, a fost dispus un număr de 25 măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate.
Reprezentanții ITM PRAHOVA subliniează faptul că personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, urmărindu-se și modul în care urmează a fi îndeplinitie măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677