Ce puteti vedea la Muzeul Antropologic “Francisc Rainer din Cheia

05 Oct 2021 10:37
Consiliul Judetean Prahova va face o invitatie la Muzeul Antropologic “Francisc Rainer din Cheia. Detalii despre cine a fost profesorul Rainer si ce puteti vizita in casa sa de vacanta devenita muzeu aflam dintr-o postare in mediul online a CJ PH:

“Marele anatomist şi bio-antropolog român Francisc Iosif Rainer (1874-1944) este considerat, pe drept cuvânt, fondatorul antropologiei româneşti.
Fr. Rainer a desfăşurat o muncă asiduă de profesor la Universitatea din Iaşi (profesor de anatomie descriptivă, începând cu anul 1913), apoi la Universitatea de Medicină din Bucureşti (profesor de anatomie şi embrilogie, din anul 1920), la Şcoala Superioară de arte frumoase din Bucureşti (profesor de anatomie artistică, între 1921-1938) şi la Institutul superior de educaţie fizică din Bucureşti (profesor de anatomie, kineziologie şi antropologie (1922-1930). Un ecou al prestigiului academic deosebit al lui Francisc Rainer este recunoaşterea sa publică, în epocă, drept Marele Profesor.

Dacă pașii vă poartă spre Muntele Roșu, în căutarea liniștii pădurilor și a aerului de munte, vă invităm să poposiți în frumoasa stațiune montană Cheia din județul Prahova și să vizitați Muzeul de Antropologie „Francisc Rainer”, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, amenajat în casa de vacanță ce a aparținut renumitului antropolog.

Puteți afla aici informații interesante despre viaţa şi activitatea profesorului Rainer, despre tipologia umană sub aspectele sale anatomice, fiziologice şi psihice. Aveți posibilitatea să urmăriți filme documentare, să vă realizați un profil antropologic sau bioritmul. Într-un turn de lemn, la ultimul etaj, omul de știință a dedicat un spațiu pasiunii sale pentru astronomie. Aici se află un observator astronomic prin care puteți admira cerul, iar pe timp de zi vă încântă privirea panorama localităţii Cheia şi a munţilor înconjurători (Muntele Babeş-Bocu din Masivul Ciucaş, Culmea Bratocea cu Vârful Ciucaş, Culmea Zăganu cu Vârful Gropşoarele), precum şi Mănăstirea Cheia din vecinătate.

???????? ?? ????????:
?marți-duminică: 9.00-19.00 (1 mai-30 septembrie)
?marți-duminică: 9.00-19.00 (1 octombrie-30 aprilie)
?luni: închis

Dacă ajungeţi în zonă, nu ezitaţi să vizitaţi şi pădurea de mesteacăn, o adevărată comoară naturală a judeţului nostru, dar mai puţin cunoscută.”

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Nu se cunoaște nimic în calorifere?!!!
Super Johnson
Curs valutar
EUR Euro 4.9491 0.0000
USD Dolarul SUA 4.3869 0.0000
GBP Lira sterlina 5.8407 0.0000
CHF Francul elvetian 4.7398 0.0000
XAU Gramul de aur 255.1246 0.0000