Circa 2000 de apeluri de la prahoveni, rezolvate de voluntarii din call center

23 Nov 2021 18:20
Circa 2000 de apeluri de la prahoveni, rezolvate de voluntarii din call center
Prefectura Prahova a anunțat, marți, că de la deschiderea call center-ului și până în prezent, voluntarii Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Crucea Roșie și angajați ai Instituției Prefectului Județul Prahova au ales ca în timpul lor liber să răspundă celor aproximativ 2000 de apelurilor primite din partea prahovenilor. Aceștia au avut nevoie de sprijin în obținerea unor informații importante privind deciziile de izolare/carantinare, transmiterea rapoartelor medicale, comunicarea rezultatelor testărilor RT-PCR, informaţii despre testări rapide antigen, derogări de la măsura de carantinare, informaţii despre tipul de vaccin și programul centrelor fixe de vaccinare anti-COVID din Prahova, informații despre medicii de familie implicați în procesul de vaccinare, farmacii autorizate pentru testare etc. Voluntarii au fost coordonați și instruiți de un medic epidemiolog din cadrul DSP Prahova.
” Voluntarii SAJ au sprijinit pentru a doua oară o acțiune inițiată de Instituția Prefectului Județului Prahova, după asigurarea vaccinării în primul centru de vaccinare de tip drive- through, organizat la nivelul județului. Deși sunt zi de zi solicitați acolo unde este o urgență, dincolo de turele obișnuite de lucru, nu au ezitat să fie prezenți și de această dată în call center-ul care sprijină activitatea Direcției de Sănătate Publică Prahova. Ultima situație prezentată de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova (SAJ) arată că în luna octombrie, aceștia au avut un număr de 24.553 de solicitări, cu 9.885 mai mult față de luna septembrie. Au fost efectuate 15.073 de teste (RT-PCR și rapid antigen)”, arată sursa citată.
Inspirați de voluntarii SAJ, ISU și Crucea Roșie implicați în activitatea call center-ului, Instituția Prefectului Județul Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova lansează o provocare, în special pentru tinerii prahoveni, care își doresc să facă parte dintr-o acțiune de voluntariat și să-și dezvolte diverse abilități, care ar putea să reprezinte plus valoare în dovedirea experienței și în construirea unei cariere profesionale. În activitățile de voluntariat, pot învăța direct de la cei care activează cu dăruire și devotament, oameni care sunt implicați în salvarea vieților semenilor lor.
Astfel, voluntarii care își desfășoară activitatea în call center-ul organizat pentru susținerea activității Direcției de Sănătate Publică, primesc certificat de voluntariat eliberat de această instituție.
Certificatul de voluntariat se eliberează la finalul activității de voluntariat și reprezintă actul care dovedește experiența acumulată ca voluntar. Perioada de implicare voluntară este definită de un contract de voluntariat, încheiat cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, instituția care coordonează activitatea call center-ului și instruiește voluntarii.
Toți cei care își doresc să se implice ca voluntari și să sprijine activitatea call center-ului DSP, se pot înscrie printr-un mesaj trimis la adresa: relatii_cu_publicul@prefecturaprahova.ro, menționând datele de contact și motivul implicării, sau prin apel la numărul de telefon: 0753.930.252.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Daca vaccinul este benevol ,de ce poporul este obligat si constrans prin DISCRIMINARE ca sa se vaccineze , ca sa poate beneficia de libertatea de a merge oriunde ?
Nu sunt de acord
Ok dar ce faceți cu oameni care locuiesc acolo.Daca le dați apartamente în alta parte ,e binedar sa nu cumva sa ii lăsați pe drumuri
Felicitări !!!! Crăciun fericit !!!!
Este o idee strălucită și verde intradevar
Curs valutar
EUR Euro 4.9432 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.3142 0.0011
GBP Lira sterlina 5.9246 -0.0021
CHF Francul elvetian 4.7342 0.0101
XAU Gramul de aur 252.8267 0.0864