Cum a fost primul Paste fara restrictii dupa doi ani de pandemie-Un Paste cu vreme calduroasa si cu multi turisti

27 Apr 2022 11:13
Cum a fost primul Paste fara restrictii dupa doi ani de pandemie-Un Paste cu vreme calduroasa si cu multi turisti
Statiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia sarbatorilor pascale in proportie de 70%, au fost anumite unitati turistice ocupate pana la capacitate maxima (90-100%) si unitati turistice ocupate la jumatate din capacitate (50-60%).

La Sinaia s-a schiat pe 30% din suprafata partiilor, doar 6 partii din cele 18 au fost deschise si amenajate .

Traficul de DN1 a fost foarte aglomerat si s-a circulat bara la bara atat in Vinerea Mare cat si in a doua zi de Paste, duminica. S-au format coloane de masini intre localitatile Breaza si Comarnic pe sensul catre Sinaia la urcare, si la Busteni, Sinaia si Comarnic pe sensul de coborare catre capitala.

Multi dintre turistii care au venit sa sarbatoreasca Pastele pe Valea Prahovei isi continua sejurul avand in vedere ca elevii sunt in vacanta si saptamana aceasta.

Vremea i-a răsfațat sâmbătă pe cei care au ales să ajungă pe Valea Prahovei. Temperaturile s-au mai îmbunat și i-au făcut pe mulți să iasă la plimbare.
Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleș din Sinaia și Palatul Cantacuzino din Bușteni. Turiștii au zăbovit la terase, iar alții au petrecut în natura pe trasee montane.
Castelul Peleș, un colț de istorie care va rămâne mereu o atracție pentru călător, prin misterul și exotismul său, a fost vizitat in weekedul Pastelui de sute de persoane.

Campina si Breaza au fost ocupate in weekendul Pastelui in proportie de 90%.

La Ploiesti, atat locuitorii cat si turistii , au profitata de vremea frumoasa ai au iesit in parcul Constantin Stere pentru a se bucura de natura. Gradina Zoologica a fost de asemenea luata cu asalt de vizitatori, mai ales de cei mici, animalele au primit multa atentie.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677