Cum se circula pe principalele drumuri din Prahova, la aceasta ora/ Informare Politia Prahova

28 Jan 2023 16:49
Cum se circula pe principalele drumuri din Prahova, la aceasta ora/ Informare Politia Prahova
VREMEA NEFAVORABILĂ NECESITĂ MĂSURI SUPLIMENTARE DE SIGURANȚĂ A CETĂȚENILOR

Având în vedere situația meteorologică din județul Prahova, respectiv atenționarea de cod galben, valabilă din data de 27 ianuarie și până mâine 29 ianuarie, peste 400 de polițiștii prahoveni s-au aflat în teren, acționând pe principalele artere din municipii, orașe și localității din județ, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranță, precum și pentru fluidizarea acestuia.

Astfel, în cele peste 24 de ore, efectivele aflate în serviciu au intervenit la peste 60 de apeluri ce au vizat fenomenele meteo nefavorabile.

În urma situațiilor apărute în teren, polițiștii prahoveni au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale administratorilor de drum, în valoare totală de 9.135 de lei.

Totodată, polițiștii au intervenit la 25 de evenimente rutiere, soldate cu pagube materiale.

De asemenea, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport marfă, astfel, punând în pericol siguranța traficului rutier.

În ceea ce privește traficul rutier pe drumurile naționale din județul Prahova, vă comunicăm faptul că la această oră pe DN1 de la km 39 limită cu județul Ilfov până km 103 Nistorești sunt precipitații sub formă de ninsoare, carosabil este negru umed.

- DN1 de la km 103 până la km 138 limita cu județul Brasov nu sunt precipitații, carosabil negru umed.
-DN1B precipitații sub formă de ninsoare, carosabil negru umed, ceață între km 12 si 24, vizibilitate 300-400m.
-DN1D precipitații sub formă de ninsoare, carosabil negru umed.
-DN1A de la km 49+950 Cocorăștii Colț limita cu județul Dâmbovița pana la km 99+500 nu sunt precipitații, carosabil negru umed.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vă sfătuiesc să țineți seama de următoarele recomandări:

Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.

Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.

Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Totodată este necesară respectarea indicaţiilor polițiștilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Echipajele de poliție sunt în teren pentru a vă sprijini în orice dificultate întâmpinați pe traseu.

Dacă rămâneți blocați în trafic sau sunteți implicați în evenimente rutiere, anunțați autoritățile!


Foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Oamenii se implica,si primarul si viceprimarul.O zona superba,recomand sa va faceti o casuta aproape de padure.Am prieteni aici,abia astept sa scap de betoanele din Bucuresti.Omul sfinteste locul.O localitate in modernizare.Curat,aer proaspat,nepoluat,un izvor cu apa limpede.Revin cu drag la Bobolia
Este foarte necesar sa avem in Sinaia un birou ANAF cu servicii complete inclusiv Trezorerie,revenirea ANAF in Sinaia este un drum spre normalitate .
Cum se fac inscrierile Mulțumesc
Nu pot fi depuse reclamații pe site-ul ANPC. Ce altă modalitate poate fi folosită? O adresă de e-mail?
Incompetenți, iresponsabili și mă abțin să continui... Și Ceaușescu de ce a fost împușcat!? Chiar nimeni nu răspunde pt. că nu ni se asigură condiții de baza de trai!
Curs valutar
EUR Euro 4.9255 0.0000
USD Dolarul SUA 4.5904 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6013 0.0000
CHF Francul elvetian 4.9881 0.0000
XAU Gramul de aur 294.2340 0.0000