Echipa de baschet U15 a CSM Ploiești a câştigat, pentru al 4-lea an consecutiv, titlul naţional la nivelul generaţiei 2009!

04 Mar 2024 10:07
Pentru al patrulea an consecutiv, CSM Petrolul Ploieşti este campioana generaţiei 2009, băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir reuşind, în această după-amiază, să câştige titlul naţional şi la categoria „U15”! „Galben-albaştrii” au trecut în finala din BTArena cu 70-69 (18-16, 14-19, 15-16, 23-18) de gazdele de la U-BT Cluj-Napoca după un meci senzaţional, în care şi-au depăşit limitele, au luptat fantastic pentru fiecare minge şi au reuşit, într-un final – după o răstunare incredibilă în 150 de secunde de la 63-67 la 70-69 – să le transmită challengerilor că mai au un an de aşteptat până să încerce să pună mâna pe aur!
Chiar dacă fiecare performanţă are povestea ei, este, cu siguranţă, cel mai frumos titlu obţinut de această echipă, pentru că, după două Turnee Finale jucate la Ploieşti, acesta a fost câştigat chiar în fieful favoritei – da, U-BT Cluj-Napoca a fost favorita competiţiei, în condiţiile în care câştigase în faza semifinală meciul direct cu 69-66! – şi într-o formulă lipsită de unul dintre reperele precedentelor performanţe, David Iordăchescu, plecat la KK Mega Banjica (Serbia), dar cu un joc adaptat din mers, bazat pe multă dăruire, energie, spirit de echipă şi „obsesia” de a nu renunţa în niciun moment!
Nu a fost uşor nici în grupă, în special în jocul cu ACS Stomart Iaşi (65-63), a fost o luptă crâncenă şi în semifinala de ieri, cu rivala anilor anteriori, ACS Dan Dacian Bucureşti (78-68), însă finala de astăzi a depăşit ca intensitate şi putere de luptă orice meci jucat de băieţi în cei 4 ani de hegemonie!

U-BT Cluj-Napoca a crescut de la an la an şi a avut aşteptări justificate să ne fure „coroana”, dar gladiatorii lui Ionuţ Ivan au fost fantastici mai ales în momentele în care gazdele au condus chiar şi la 8 puncte (44-36, minutul 23), reuşind să stea aproape şi să pună presiune pe adversari. Au trecut şi peste faptul că Vlad Borcan a avut 4 faulturi încă din debutul reprizei secunde, peste unele decizii de arbitraj mai ciudate, peste câteva ratări uşoare din situaţii clare şi au jucat finalul ca nişte adevăraţi campioni. De la 63-67, „Cipa” Coniac a marcat cu un „floater” superb, apoi David Ilie a „furat” o minge sub panoul advers şi l-a servit pe Teodor Mihalea pentru un „and one” ce a dus tabela la 68-67 şi tot Ilie a făcut 70-67 când mai erau 52 de secunde din meci. Tancău, cu două „libere”, a readus-o pe Cluj la un punct în spate, Teodor Mihalea a ratat un lay-up şi gazdele au avut un ultim atac de 24 de secunde. Au ratat şutul, lupta la recuperare a dus la un „unu la unu” ce ne-a oferit mingea graţie posesiei alternative şi am avut o ultimă posesie de 9 secunde, timp în care… „am reuşit” să pierdem mingea în terenul advers, însă clujeanul Marchiş a fost nevoit să arunce „la disperare” de dincolo de linia de centru. Nu puteam avea atât de mult ghinion după efortul fantastic făcut timp de 40 de minute fără o secundă, aşa că medaliile de campioni vin şi în acest an la Ploieşti!
sursa CSM Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677