FOTO - Activitate informativ-preventivă, a polițiștilor în Sinaia

12 Aug 2022 09:35
*VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ*

Oraşul Sinaia este de departe cea mai cunoscută destinaţie turistică de pe Valea Prahovei, frumuseţea locurilor, multitudinea traseelor montane şi posibilităţile diverse de cazare, fac uşoară alegerea sa ca loc de petrecere a timpului liber, prin urmare polițiștii prahoveni au ales să pătreacă timp prețios alături de turiștii veniți în vacanță.

Astfel, ieri, 11 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au defășurat o activitate informativ-preventivă, în parcul Dimitrie Ghica din oraș, dar și în zona Castelului Peleș.

Pe parcursul a trei ore caravana ,,Vacanță în Siguranță’’ și-a deschis ușile către copii insoțiți de părinți/bunici/învățători, iar polițiștii prahoveni i-au învățat pe aceștia cum să se ferească de pericole, cum să nu vorbească cu persoanele străine, cum și de ce să sune la 112, dar și ce comportament să adopte când circulă pe drumurile publice.

Bineințeles că, pe parcursul activităților, polițiștii le-au oferit copiilor ocazia de a se urca în autospeciale și de a se fotografia cu o parte din echipamentele din dotarea polițiștilor.

*Un alt aspect important, este acela că în concediu, toată lumea vrea să se relaxeze şi...de ce nu, să se distreze! Numai că distracţia unora poate însemna sfârşitul relaxării altora, dacă se depăşesc regulile bunului-simţ, iar de aici pot apărea situaţii conflictuale, cu urmări grave.*

*De aceea, polițiștii de la investigații criminale și cei de la prevenire au dat câteva sfaturi turiștilor întâlniți pe aleea Castelului Peleș din orașul Sinaia:*

Orice neînţelegere cu privire la parcare, camera de hotel, trebuie abordată cu calm, prin discuţii amiabile, fără a ridica vocea sau a jigni.

Oricât de mult dorim să ne distrăm, mai avem nevoie şi de odihnă. Păstraţi liniştea în camere şi pe holurile hotelului pe perioada programului de odihnă şi în timpul nopţii!

Consumat cu moderaţie, alcoolul poate fi un ingredient al distracţiei şi al stării de bine. Numai că, dacă depăşiţi măsura, vă poate transforma fie într-o victimă, fie într-un agresor. Opriţi-vă la timp, pentru a nu vă strica vacanţa!

Când mergeţi la o plimbare prin staţiune, nu luaţi sume mari de bani cu dumneavoastră, ci doar stricul necesar. O borsetă sau o gentuţă ,,turistică”, ţinută în faţă şi protejată cu mâna, constituie o modalitate foarte bună de păstrare a valorilor !

În zonele aglomerate, nu puneţi bani şi acte în rucsacuri purtate în spate!

Hoţii se pot servi cu uşurinţă. Dacă vă opriţi să cumpăraţi ceva, nu scoateţi din geantă toţi banii, ci doar suma necesară achizionării produsului! Nu vă lăsaţi intimidaţi de cei care vă grăbesc sau vă împing, puneţi portofelul la locul lui, şi nu în sacoşă ori în buzunar!

Pe drumul spre munte opriţi la benzinării sau în alte locaţii. Chiar dacă pauza este scurtă, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor şi rămâneţi în zona autoturismului dacă aveţi bunuri plasate la vedere.

Genţile, bagajele, telefoanele mobile, GPS-urile, aparatura electronică sunt bunuri care nu trebuie lăsate la vedere în interiorul maşinii.

*Polițiștii pahoveni le urează turiștilor să petreacă o vacanță în siguranță, departe de orice evenimente negative!*

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677