FOTO/VIDEO - Expoziție „Petrolul – simbol al sportului prahovean”

27 Jan 2023 19:03
Muzeul Petrolului, din Ploiești, organizează, vineri, 27 ianuarie 2023, începând cu orele 10:00, vernisajul expoziției „Petrolul – simbol al sportului prahovean”.
Realizată de Muzeul Județean de Științele Naturii și Clubul Sportiv Petrolul Ploiești, prin implicarea nemijlocită a dir. Eduard Crîngașu, cu contribuția lui Cristi Stavri – colecționar și fotograf și a jurnalistului Petre Apostol, membru al Asociației Presei Sportive din România și reprezentant al publicației JurnalistSportiv, galeria prezintă o parte exponențială a istoriei clubului ploieștean.
Club central al vieții sportive prahovene, de la înființarea sa în anul 1958 și până în prezent, Petrolul Ploiești a îmbogățit palmaresul sportului românesc, oferind multe momente memorabile și performanțe deosebite.
Printre exponate se regăsesc obiecte cu autografele sportivilor, imagini și articole de arhivă, care ilustrează istoria bogată a Clubului Sportiv Petrolul.
Sunt prezentate exponate sportive fascinante din viața echipei legendare de fotbal Petrolul, atât de la înființarea sa, sub denumirea de Juventus București, trecând prin toate perioadele de existență, mutarea la Ploiești, transferul la C.S. Petrolul în 1958, până la desprinderea din cadrul clubului în 1972.
De asemenea, sunt expuse costume de competiție, medalii și echipamente de antrenament ale marilor campioni pe care Clubul Sportiv Petrolul i-a avut în arena olimpică și pe podiumurile Campionatelor Mondiale și Europene, de-a lungul vremii, precum Corina Ungureanu (dublă campioană mondială și campioană europeană la gimnastică), Tamara Costache (campioană mondială la înot), Adrian Diaconu (vicecampion mondial la box amator și campion mondial la box profesionist), sau de la discipline sportive de referință, cum sunt cele de atletism, scrimă, ciclism, triatlon, patinaj viteză, dar și detalii inedite despre sporturi precum handbal în 11 și volei.
Galeria aduce în atenția publicului o radiografie a palmaresului Clubului Sportiv Petrolul Ploiești, care, pe lângă medaliile olimpice, mondiale și europene, are peste 600 de titluri ale României câștigate la diverse discipline sportive și peste 500 de recorduri naționale.
Expoziția este deschisă pentru vizitare în perioada 27 ianuarie – 28 februarie 2023, în zilele de marți-duminică, între orele 9.00 – 17.00 și necesită o programare la numărul de telefon 0721.090.866.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Oamenii se implica,si primarul si viceprimarul.O zona superba,recomand sa va faceti o casuta aproape de padure.Am prieteni aici,abia astept sa scap de betoanele din Bucuresti.Omul sfinteste locul.O localitate in modernizare.Curat,aer proaspat,nepoluat,un izvor cu apa limpede.Revin cu drag la Bobolia
Este foarte necesar sa avem in Sinaia un birou ANAF cu servicii complete inclusiv Trezorerie,revenirea ANAF in Sinaia este un drum spre normalitate .
Cum se fac inscrierile Mulțumesc
Nu pot fi depuse reclamații pe site-ul ANPC. Ce altă modalitate poate fi folosită? O adresă de e-mail?
Incompetenți, iresponsabili și mă abțin să continui... Și Ceaușescu de ce a fost împușcat!? Chiar nimeni nu răspunde pt. că nu ni se asigură condiții de baza de trai!
Curs valutar
EUR Euro 4.9255 0.0000
USD Dolarul SUA 4.5904 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6013 0.0000
CHF Francul elvetian 4.9881 0.0000
XAU Gramul de aur 294.2340 0.0000