Jandarmeria Română: 20 de ofițeri din forțele de aplicare a legii s-au pregătit pentru a asigura mai bine securitatea cetățenilor Uniunii Europene - VIDEO

13 May 2022 11:13
Comunicat de presa Jandarmeria Română: Timp de trei zile, 20 de ofițeri de poliție și jandarmerie din 17 state membre ale Uniunii Europene s-au pregătit la Școala de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, pentru a preveni și gestiona eficient un atac de tip „vehicle ramming”, similar tragediilor produse la Nisa și Barcelona. Programul de pregătire s-a derulat în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul de Securitate Internă – componenta poliție, domeniul abordat reprezentând o preocupare constantă a Uniunii Europene pentru îmbunătățirea nivelului de securitate al cetățenilor săi.

Cursul de tip train the trainers a fost condus de instructori din cadrul Poliției din Anvers, Poliției din Ljubljana și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Programul a inclus noțiuni teoretice și practice ce privesc modul în care forțele de primă intervenție acționează atunci când un vehicul pătrunde în mulțime. Noțiunile teoretice s-au axat atât pe modalitățile în care infrastructura stradală ar putea fi adaptată, astfel încât pătrunderea unor vehicule în mulțime și în zone aglomerate să fie aproape imposibilă, precum și pe modul în care structurile de aplicare a legii pot răspunde mai eficient în cazul unui astfel de atac.

Componenta practică a activității de pregătire a vizat crearea unor situații, cât mai aproape de realitate, astfel încât participanții să poată pune în practică diferite procedee de intervenție împotriva unui vehicul potențial periculos pentru securitatea participanților la un eveniment public sau care se află într-un spațiu public vulnerabil.

Nivelul ridicat de profesionalism al participanților a permis ca într-o perioadă relativ scurtă, comparativ cu complexitatea domeniului abordat, aceștia să dezvoltă abilități pe palierul identificării riscurilor, stabilirii măsurilor de securitate pentru diminuarea acestora, precum și pentru asigurarea unei reacții eficiente ca primi respondenți la un incident de tip vehicle ramming attacks și să poată instrui mai departe forțelor de aplicare a legii din statele proprii, îmbunătățind astfel nivelul de securitate al cetățeanului.

"Pericles will safeguard the Europeans citizens against vehicle ramming attacks."

Sursa video: Jandarmeria Romana

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Este corect sa fii controlat de bilet in statia de autobuz?Eu personal m-am simtit agresata de controlorul TCE.Oare nu este un abuz ?
Domnilor parlamentari,eu i-mi vreau țara înapoi! Vreau legi bune pentru poporul român! Dacă vă iubiți țara și sunteți responsabili pentru bunăstarea poporului ,nu vă fie frică și VOTAȚI Legea Suveranității.Poprul va fi recunoscător! Votați Legea!
Nu ar putea altetarii sa ne scuteasca?
Să dea Domnul să se realizeze toate puse în plan! Mult succes și țineți-vă de promisiuni că e păcat de acest monument al sării, mândria noastră a slanicenilor! Doamne-ajută!
Liftul când al mai puneți an funcționare
Curs valutar
EUR Euro 4.9457 -0.0015
USD Dolarul SUA 4.6170 -0.0152
GBP Lira sterlina 5.7676 -0.0578
CHF Francul elvetian 4.7889 -0.0026
XAU Gramul de aur 275.6983 -1.9541