Jandarmul anului este un subofițer ialomițean. Află cum a reușit să salveze două femei!

04 Apr 2022 16:13
Jandarmul anului este un subofițer ialomițean. Află cum a reușit să salveze două femei!
În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei, astăzi a avut loc și ceremonia de acordare a unor distincții onorifice pentru colegi jandarmi care s-au evidențiat în activitate. Insigna onorifică „Jandarmul de onoare al anului” a fost acordată de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, pentru plutonier adjutant Valentin NECULA, din cadrul Jandarmeriei Ialomița.
Plutonier adjutant Valentin NECULA. Lucrează de 19 ani în Jandarmerie. A trecut prin multe experiențe, dar cea pe care a avut-o anul acesta, chiar pe data de 14 februarie, o va păstra ca pe o lecție. Era aproape de ora 19.00. Urma să intre în tura de noapte, la Tribunalul Ialomița. Pe drum spre orașul Slobozia, cel pe care îl face de aproape 10 ani, între localitățile Grivița și Amara, a observat pe câmp niște lumini. S-a gândit ca ar putea fi de la un utilaj agricol, deși era seară. Trece cu mașina de locul respectiv, însă conștiința îl îndeamnă să se reîntoarcă și să vadă exact despre ce este vorba. În timp ce se apropia de mașină a auzit strigăte de ajutor. Două femei, mamă și fiică, erau blocate în autoturism. Mama sângera puternic în zona capului, iar amândouă erau foarte speriate. Reușește să deblocheze ușa din spate și să le scoată pe cele două victime din mașina avariată. Până la sosirea echipajelor medicale, a acordat primul ajutor femeii rănite și a încercat să o liniștească pe tânăra de 20 de ani, care nu își mai amintea nimic din ce se întâmplase.
Ce spune Valentin că trebuie reținut după această întâmplare este că atenția la lucrurile care poate pentru noi pot părea nesemnificative, pentru alții înseamnă o șansă la viață. (Sursa: comunicat de presa Jandarmeria Română)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677