Lecție inedită predată de profesorul Liviu Drăghici

10 Jan 2023 17:48
Lecție inedită predată de profesorul Liviu Drăghici
Profesorul Liviu Draghici de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii "Victor Slăvescu" Ploiești a găsit o metodă inedită de a preda. De săptămâna aceasta și pana pe 31 ianuarie, elevii săi, împărțiți în echipe de câte patru, vor vizita câte o filială bancară. Aici, liceenii vor solicita informații despre: DAE, rata lunară sau suma totală de rambursat.
Potrivit dascălului, fiecare echipa va simula achiziția unui apartament în valoare de 50.000 de euro dar vor avea avansuri diferite și durate diferite de rambursare.
”Prin acest exercițiu mi-am propus sa ii scot din zona de confort, sa ii familiarizez cu domeniul bancar și cu implicațiile unui credit, sa ii determin sa lucreze cu colegi pe care nu ii cunosc și sa poarte o discuție cu persoane cu un statut mai mare decât al lor”, a transmis, pe Facebook, Liviu Drăghici.
Acesta a și făcut un apel către reprezentanții băncilor din Ploiești.
”Prin urmare va rog frumos sa ii ajutați și sa aveți răbdare cu ei pentru ca, de acest prim contact depinde relația lor ulterioara cu domeniul economic. Unii dintre ei va pot fi subordonați sau colegi la un moment dat sau pot deveni clienți ai băncii pe care o reprezentați. Și puteți contribui și dumneavoastră la educația lor.
Știu ca poate procedurile nu sunt suficient de flexibile. Anticipez ca poate banca e aglomerata și timpul consumat cu ei nu va generează beneficii pe termen scurt. Dar am încredere ca veți găsi 15 minute pentru ei și va mulțumesc anticipat pentru înțelegere și disponibilitate”, a fost mesajul profesorului Liviu Drăghici.
foto Facebook/Liviu Drăghici

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677