Mihai Polițeanu: "De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului/ Detalii despre viața și activitatea lui profesională

10 Jun 2024 17:46
Mihai Polițeanu: "De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului/ Detalii despre viața și activitatea lui profesională
Candidatul independent, Mihai Polițeanu, a obținut cele mai multe voturi pentru funcția de Primar al Ploieștiului, după cum reiese din numărătoarea paralelă a buletinelor de vot:

"Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o!

Dragi prieteni, colegi, susținători, voluntari care ați fost alături de mine în această campanie, vă mulțumesc!

Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieștiului.

Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță.

De astăzi sunt' Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului", a transmis Mihai Polițeanu.

Pe pagina sa web, despre Mihai Polițeanu aflam următoarele date:
"Copilărie Și Studii
Născut ploieștean: M-am născut în 1977. Am copilărit în cartierul Nord, pe strada Cameliei, care a rămas, în sufletul meu, cea mai frumoasă și verde stradă din oraș.
Generația “cu cheia de gât”: Fac parte din generația “cu cheia de gât”, care a prins și Ploieștiul anilor 80, cozile la pâine sau carne (la care stăteam și eu), dar care a trăit, în timp real, și schimbarea orașului din ultimii 30 de ani. Din păcate, și degradarea din ultimele două decenii.

Familia: Părinții mei sunt tot prahoveni, mama e născută în Ploiești, tata, în Fântânele, lângă Mizil. Am o soră care trăiește și ea în Ploiești și care, la rândul ei, are o familie frumoasă. Din păcate, tata nu mai este printre noi din 2003. Logodnica mea Elena este din Pașcani, Iași, fiind adoptată și ea de Ploiești în urmă cu 4 ani.

Copilăria: Am copilărit în cartierul Nord, mai întâi în blocul 40 (la două camere) și apoi în blocul 31 (la 3 camere) lângă sticle și borcane. Am rămas numai cu amintiri frumoase: acolo am mers la Școala 25, actuală Berthelot, acolo am învățat să merg pe bicicletă în parcările din spatele șirului de blocuri de 4 etaje de pe Cameliei, să cânt la chitară, acolo m-am jucat pe liziera (din păcate, parțial distrusă astăzi) de la marginea Ploieștiului, am făcut cazemate cu baloții de paie după ce grâul era treierat în câmpul din nordului orașului.

Studii: Sunt absolvent al Liceului Mihai Viteazul din Ploiești (notă la BAC: 9,57), licențiat în Filosofie al Universității București și absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naționalismului din cadrul Universității Central Europene. Am mai urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultății de Drept, Universitatea București, fără dizertație, dorința fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislație și instituții ale Uniunii Europene.

Profesional
Începând din decembrie 2020 sunt deputat și reprezint Prahova în Parlamentul României. Din octombrie 2022 sunt deputat independent.
Implicare civică (voluntariat): Între 2015 și 2019 am fost implicat în mișcarea civică din România care s-a coagulat după tragedia de la Colectiv și am luptat pentru apărarea sistemului democratic de asalturile regimului Dragnea.

Am fost membru fondator și, timp de 4 ani, director executiv mişcării civice Iniţiativa România, o mişcare civică pe care colegii mei şi cu mine am construit-o împreună după tragedia din Colectiv, şi organizaţie cu rol important în dinamica implicării civice de după Colectiv și protestele din ianuarie 2017 – mai 2019, împotriva OUG 13 și alte inițiative legislative împotriva Justiției independente și luptei împotriva corupției. Inițiativa România a avut un rol central în constituirea unei rețele civice naționale ai cărei membri au acționat unitar pe baza unui set de valori democratice.

În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după Fără penali în funcții publice: Oameni noi în politică, o inițiativă de liberalizare și democratizare a legislației electorale.

Implicare politică: Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mișcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare și am făcut pasul spre politică. Timp de 3 ani am fost membru USR.

În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova față de PNL la nivel local și județean. Împreună cu mai mulți colegi și prieteni, am decis să punem bazele și să construim o alternativă pentru Ploiești la actuala clasă politică locală.

Activitate profesională: Înainte de a mă implica în mișcarea civică, între 2005 și 2007 am fost consilier al Ministrului Justiției, în perioada în care s-au pus bazele Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și ale Agenției Naționale de Integritate (ANI), între 2007-2009 am fost manager de proiecte anticorupție în cadrul fundației Freedom House România și din 2009 până în 2015 am fost asistent la Parlamentul European – europarlamentar Monica Macovei.

În 2005 am lucrat ca ofițer de comunicare în cadrul Societăţii Academice din România în perioada celui mai de amploare proiect civic din România pentru integritate politică (Coaliția pentru un Parlament Curat), iar în 2002, timp de un semestru, am fost asistent la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, poziţie neremunerată.

În 2001, ca student masterand, am lucrat la cabinetul lui Vasile Lupu, fost parlamentar şi creator al celebrei Legi 1/2000 de retrocedare către țărani a pământurilor confiscate de regimul comunist. A fost primul contact cu zona politică pe care l-am avut şi îi păstrez o amintire frumoasă acestui om hâtru şi hotărât"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677