Obligată de iubit să practice prostituția/Teroarea suportată de o femeie

11 Apr 2024 13:45
Obligată de iubit să practice prostituția/Teroarea suportată de o femeie
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, alterarea integrităţii datelor informatice și acces fără drept la un sistem informatic.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2016 – iulie 2023, bărbatul ar fi constrâns-o pe concubina sa să practice prostituția, în scopul obținerii unor venituri facile.
Acesta ar fi transportat persoana vătămată majoră în Italia, ar fi închiriat un spațiu și ar fi descoperit o zonă accesibilă racolării de clienți, după care ar fi revenit în țară și ar fi exercitat un control permanent asupra persoanei vătămate (prin apeluri telefonice repetate și proferarea de amenințări cu acte de violență asupra ei și a membrilor de familie) obligând-o să îi comunice numărul de clienți și să-i transfere direct, ori pe numele unor rude, sumele obținute, folosind servicii bancare rapide.
Totodată, în luna august 2023, având în vedere faptul că persoana vătămată ar fi refuzat să mai practice prostituția, în pofida amenințărilor cu acte de violență asupra sa, dar și a copilului lor, bărbatul ar fi accesat, fără drept, un cont de mesagerie online ce aparținea concubinei sale, i-ar fi restricționat accesul după care l-ar fi preluat pe un alt dispozitiv, utilizându-l la contactarea unor persoane din familia victimei.
Astfel, ieri, 10 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județele Prahova și Dâmbovița.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677