Pasaje rutiere în Sinaia, pentru fluidizarea traficului

03 Feb 2022 13:01
Pasaje rutiere în Sinaia, pentru fluidizarea traficului
Guvernul României a adoptat, miercuri, hotărâri prin care sunt aprobați indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectelor: "Realizare pasaj rutier intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)", judeţul Prahova și ,,Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)", judeţul Prahova.
În primul caz va fi realizat un pasaj rutier în zona de sud, în hotărâre arătându-se că realizarea lui ”este necesară în vederea fluidizării traficului în oraşul Sinaia, a creşterii gradului de siguranţă rutieră şi implicit a scăderii riscului de accidente rutiere”. În prezent, traficul se realizează cu dificultate în oraşul Sinaia din cauza numărului mare de autovehicule care tranzitează oraşul în fiecare zi.
Pasajul va avea o lungime de 438 metri. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 53,49 milioane lei, iar finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie. Durata realizării investiţiei este de 26 luni.
În ceea ce privește proiectul ,,Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)", judeţul Prahova, în hotărâre se menționează că pasajul se va realiza în zona de nord a oraşului Sinaia, unul dintre punctele unde apar frecvent aglomerări în trafic, în special la sfârşit de săptămână. Construirea pasajului va duce la fluidizarea traficului, la reducerea ambuteiajelor şi riscului accidentelor, la scăderea poluării fonice şi a reducerii noxelor.
Pasajul va avea o lungime de 382 de metri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 56,57 milioane lei şi se va realiza într-o perioadă de 28 de luni. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677