Peste 2.000 de elevi au beneficiat de suportul informativ-preventiv al polițiștilor prahoveni

20 May 2022 14:11
Peste 2.000 de elevi au beneficiat de suportul informativ-preventiv al polițiștilor prahoveni
Ieri, 19 mai a.c. s-a încheiat proiectul punctual de intervenție BLITZ, prin care polițiștii prahoveni au organizat activități pentru îmbunătăţirea nivelului de siguranţă a elevilor și cadrelor didactice de pe raza judeţului Prahova.

Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității cu sprijinul structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova au desfășurat vizite tematice în 36 de unități de învățământ din județ, în perioada octombrie 2021 – mai 2022.

Obiectivele proiectului au vizat:

• pregătirea antivictimală a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice
• descurajarea conduitelor antisociale în zona şi incinta unităţilor de învăţământ
• promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor de gimnaziu și liceu
• implementarea măsurilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor
• instruirea conducătorilor autovehiculelor destinate transportului elevilor.

În cadrul proiectului peste 170 de polițiști din cadrul structurilor de: prevenire a criminalității, ordine publică, rutier, siguranță școlară, investigații criminale, investigarea fraudelor economice și acțiuni speciale, au desfășurat 119 activități informativ preventive, la care au participat 2.350 de elevi alături de 140 de cadre didactice.

Polițiștii prahoveni au desfășurat 37 de activități privind descurajarea conduitelor antisociale în zona și în incinta unităților de învățământ, au legitimat 328 de persoane, au controlat 156 de auto și 36 de societăți comerciale au fost verificate, fiind constatate 53 de contravenții.

Totodată au organizat în 13 unități de învățământ din municipiile Câmpina și Ploiești, orașele Comarnic, Breaza, Boldești Scăeni, Băicoi, Plopeni și Mizil, activități de promovare a profesiei de polițist la 75 de clase, a IX, a X-a și a XI-a.

Celor 1760 de elevi le-au fost oferite informații despre unitățile de învățământ din subordinea M.A.I. care pregătesc agenți și ofițeri de poliție, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la o școală de poliție.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ-preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677