POLIȚIȘTII PRAHOVENI CONTINUĂ ACȚIUNILE DE INFORMARE A CETĂȚENILOR

27 Oct 2021 15:52
Comunicat de presa Politia Prahova:
Peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova împreună cu jandarmi si pompieri prahoveni au acționat pe tot parcursul zilei de ieri, în contextul pandemic actual.

Acestea s-au desfășurat în Municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Bușteni, Comarnic, Sinaia, Breaza, Băicoi, Plopeni, Boldești Scăieni, Vălenii de Munte, Slănic, Mizil, Urlați dar și în localitățile Florești, Ciorani, Bălțești, Puchenii Mari și Drajna.

Celor 800 de persoane legitimate li s-au comunicat restricțiile impuse și măsurile de prevenție valabile din data de 25 octombrie a.c. și faptul că trebuie să respecte normele de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Peste 190 de societăți comerciale au fost informate cu privire la obligațiile pe care le au în contextul actual, polițiștii punându-le în vedere că pot fi sancționați contravențional, cu amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei, dacă nu respectă regulile impuse.

372 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, 76 dintre acestea conform Legii 55/2020.

Valoarea totală a acestora fiind de 96.300 de lei iar pentru nerespectarea măsurilor covid 8.500 de lei.

Totodată au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe nereguli au fost constatate în mediul rural, în special la societățile comerciale cu obiect de activitate jocuri de noroc.

Exemple :

În ziua de 26 octombrie a.c., polițiștii au depistat, în incinta mai multor săli de jocuri de noroc de pe raza comunei Florești, persoane care nu purtau mască de protecție și care nu dețineau certificat verde.

Și polițiștii Serviciului Rutier Prahova au avertizat verbal 24 de persoane, aplicând și 11 avertismente scrise, conform Legii 55/2020.

Printre persoanele avertizate fiind și un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care în timp ce se afla la volanul unui autoturism (prevăzut cu 9 locuri) nu purta masca de protecție, deși în autoturism se mai aflau șapte pasageri.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și le mulțumește tuturor celor care au înteles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677