Polițiștii prahoveni continuă activitățile educative pentru copii

18 Apr 2024 15:11
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Poiției municipiului Câmpina, Secției nr.3 de Poliție Ploiești ai Poliției orașului Băicoi și ai Secției Rurale de Poliție Florești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități educativ-preventive în incinta mai multor unități de învățământ de pe raza de competență.

Potrivit unui comunicat de presă, activitățile au avut loc la Grădinița Cocorăștii Capli din comuna Măgureni, în Școlile Gimnaziale Ion Câmpineanu din municipiul Câmpina și I. A. Basarabescu din Ploiești, Liceul Tehnologic Cantacuzino Băicoi, iar o alta a avut loc chiar la sediul inspectoratului de poliție, micii preșcolari ai unei grădinițe din Filipeștii de Pădure venind îmbrăcați în uniforme de poliție.

De asemenea, în cadrul activității de la Liceul Tehnologic Cantacuzino au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Acestea au vizat desfășurarea de activități interactive pe linie de prevenire a violenței fizice și psihologice și de educație rutieră, discuțiile fiind purtate în funcție de vârstele copiilor.

În cadrul activităților, copiilor le-au fost prezentate noțiuni privind violența în școli, totodată fiindu-le expus faptul că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a minorilor, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult.

De asemenea, micuților le-au fost transmise sfaturi și recomandări în ceea ce privește modul de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea de acasă către școală, pentru prevenirea implicarii acestora în evenimentele rutiere.

Pentru o mai bună asimilare a informațiilor prezentate, la sediul Inspectoratului polițiștii au folosit tehnica din dotarea Laboratorului de Siguranță Rutieră pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Copiii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.

Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă copiii în mediul școlar, social sau familial, iar prin intermediul desfășurării unor astfel de activități, polițiștii își propun ca aceștia să conștientizeze nu numai faptul că violența, în unitățile de învățământ sau în afara acestora, este interzisă și pedepsită conform legii, dar și faptul că efectele violenței pot fi foarte grave și le pot influența în mod negativ viața, chiar și atunci când vor deveni adulți.

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, aceste activități fiind defășurate cu regularitate în unitățile de învățământ din județ.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677