Prima “Livada didactica” din tara plantata la Ploiesti/ Ce soiuri de pomi are

28 Jan 2022 14:46
Proiectul “Livada didactică” este primul de acest gen din tara si presupune plantarea a peste 85 de soiuri de pomi și arbuști fructiferi pe o suprafață de aproximativ 2400 mp, în incinta Parcului Municipal Ploiești Vest.


“Inițiativa municipalității ploieștene este susținută de Carrefour, prin Asociația “Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale”. Plantarea arborilor și arbuștilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind sădiți și îngrijiți de către angajații Parcului Municipal Ploiești Vest.

“Livada didactică” este un proiect educațional destinat copiilor din grădinițe, școli gimnaziale și licee. Prin dezvoltarea acestei inițiative se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi pentru noi.

Soiurile de pomi și arbuști fructiferi, ce vor fi plantate în “Livada didactică”, vor fi multiple, cu înflorire, creștere și coacere, în diverse perioade de timp ale anului, precum și cu fructe, care vor avea gust, arome, texturi și culori diferite, după cum urmează:

• Păr (Abate Fetel, Busuioacă galbenă, Busuioacă roșu, Conference, Jubileu, Packham’s Triumph, Cure, Favorita lui Clapp, Triumf, Roșioara de Cluj, Untoasă Bosc, Untoasa de Geoagiu, Untoasa Hardy, Argessis, Monica, Napoca, Alexandre Lucas, Daciana, Williams, Contesa de Paris, Williams Roșu, Columnar Concorde);
• Măr (Aromat de vară, Clar Alb, Fuji, Generos, Jonagold, Mutsu, Parmen Auriu, Patul, Poinic, Red Love, Red Melba, Florina, Ionathan, Idared, Red Delicious, Golden Delicious, Granny Smith, Gala Must, Golden Reinders, columnar Arbat);
• Cais (Timpuriu de Arad, Carmela, Tudor, Dacia, Olimp, Viorica, Comandor, Prince Mart);
• Piersic (Baby Gold, Piersic de Vie Roșu, Cardinal, Amalia, Redhaven, Flacara, Filip cu fruct plat);
• Nectarin (Flavortop, Cora, Crimsongold, Romamer, Crina, Red Gold);
• Nuc (Miroslava, Negru, Sibisel);
• Migdal (Record de Teteny, Texas);
• Coacăz negru;
• Agriș Red Triumph si White;
• Vișin (Crișana, Debrecen, Columnar Erdely);
• Gutui (Aromate, Bereczki);
• Cireș (Germersdorf, Hedelfinger, Stella, Regina, Bigarreau, Burlat, Kordia, Amar, Early Lorry, Early Bigi);
• Prun (Hanita, Haganta, Jojo, Top Hit, Joganta, Silvia, Tuleu timpuriu, Centenar, Agent, Stanley, Anna Spath);
• Moșmon ( Nottingham).

”Livada didactică” vine, astfel, în sprijinul copiilor noștri și le va oferi acestora o incursiune interesantă în lumea plantelor și un mod plăcut și relaxant de învățare, prin explorarea și observarea directă a pomilor și arbuștilor fructiferi, din arealul țării noastre, pe perioada celor 4 anotimpuri.


Primăria Municipiului Ploiești intenționează ca prin acest proiect educațional să le ofere copiilor școala în aer liber, un loc care să inspire, să învețe și să îi conecteze pe cei tineri cu sine și natura, așa încât, pe viitor, aceștia să înțeleagă importanța mediului înconjurător și să își dorească să îl protejeze.”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al municipalitatii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677