Proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Vinului”, aflat pe masa consilierilor județeni

07 Feb 2022 09:50
Proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Vinului”, aflat pe masa consilierilor județeni
Pe 10 februarie, consilierii județeni din Prahova, se vor întruni în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Prahova. Pe ordinea de azi se află și un proiect de hotărâre privind asocierea Județului Prahova cu localitățile
Urlați, Boldești-Scăeni, Mizil, Bucov, Valea Călugărească, Ceptura, Gura Vadului, Lapoș, Sângeru, Starchiojd, Bătrâni, Posești, Cărbunești, Ariceștii Zeletin, Șoimari, Chiojdeanca, Tătaru, Jugureni, Călugăreni, Vadu Săpat, PredealSărari, Drajna, Surani, Salcia, Fântânele, Plopu și constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Vinului”, proiect inițiat de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
În documentele atașate acestui proiect se arată că: ”prin constituirea "Asociafiei pentru Dezvoltare .lntercomunitara Tinutul Vinului", asociatii urrnaresc implementarea proiectului Drumul lui Bahus pe raza de competenta a unitatilor aclministrativ-teritoriale cuprinse in Strategia de Dezvoltare Durabila a judetului. Interesul comun ce sta la baza constituirii Asociatiei este intersul general al locuitorilor de pe raza unitatilor administrativ-teritoriale membre, pentru tmbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din judetul Prahova, atingerea si respeclarea standardelor europene privind protectia mediului, a dezvoltarii economice, precum si cresterea capacitatii de atragere a fondurilor pentru finantarea investitiilor necesare in dezvoltarea durabila in ADI Tinutul Vinului”.
Prin acest proiect se urmareste initierea, promovarea si derularea unor proiecte comune de dezvoltare a zonei, imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii de transport, dezvoltarea, modemizarea si imbunatatirea serviciilor publice, a infrastructurii de sanatate, a infrastructurii educationale, reabilitarea cladirilor de patrimoniu, dezvoltarea turismului sau atragerea unui numar cat mai mare de investitii private.
foto ilustrativ GAL Tinutul Vinului

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677