Rezultate acțiune rutieră în mai multe localități din Prahova pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente

26 Jan 2022 15:00
Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat ieri, între orele 15.00 și 18.00, o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din județ, precum și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Conform IPJ PH, aceştia au acţionat pe raza localităților Măgurele, Podenii Noi, Podenii Vechi, Mehedința, Bălțești, Drajna de Jos, Măneciu Pământeni, Măneciu Ungureni, Cerașu, Făget și Ogretin, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, conduc autovehicule atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice, folosesc telefonul mobil pe timpul conducerii, efectuează depăşiri neregulamentare precum şi a abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti.

Astfel, în numai trei ore, au fost controlate 216 autovehicule, au fost efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, respectiv 48 dintre acestea, fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la peste 30.800 de lei.

Totodată, 3 conducători auto au rămas fără permis de conducere, pentru săvârșirea unor abateri precum conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, depășire neregulamentară și depășirea limitei legale de viteză.

Exemplificăm cazul unui prahovean, care se deplasa la volanul unui autoturism, pe DJ102D, în localitatea Drajna, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând în acest caz o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Pentru a ajunge de fiecare dată în siguranță la destinație, polițiștii le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677