”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”, în unitățile de învățământ din Prahova

05 Feb 2022 10:27
*Spune NU violenței în școli!*

În perioada 28 ianuarie – 04 februarie a.c., Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, prin Biroul Siguranță Școlară a răspuns invitației lansate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova de a participa la proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”,
ce are drept scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice.

În cadrul acestuia, polițiștii au participat alături de elevi și de cadrele didactice la activități preventive în mai multe unități de învățământ de pe raza de competență, acțiunea bazându-se pe discuţii interactive, menite să conştientizeze că relațiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie și toleranță, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenței trebuie să primeze.

Principalele obiective ale activităților întreprinse în această perioadă au fost îmbunătăţirea relaţiilor sociale în mediul școlar, schimbarea atitudinii faţă de violenţa verbală, fizică, a abuzului emoţional şi a excluderii sociale și conștientizarea consecințelor unui astfel de comportament. Elevii au participat activ în cadrul dezbaterilor, implicându-se în promovarea unor alternative non-violente de soluționare a conflictelor care pot apărea în cadrul procesului educativ, de asemena au participat la crearea unor materiale (desene, picturi) prin care au transmis mesaje împotriva violenței.

*Cu această ocazie, elevilor le-au fost transmise și următoarele recomandări:*

- Fiți atenți atunci când vă alegeți prietenii, păstrați-vă calmul atunci când discutați în contradictoriu și nu recurgeți niciodată la violență pentru a vă impune părerile!
- Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți pe baza educației primite și a propriei experiențe;
- Dacă vreun coleg sau prieten vă roagă să faceți ceva cu care voi nu sunteți de acord, refuzați categoric, indiferent de promisiunile sau amenințările primite;
-Păstrați liniștea și curățenia în școală, nu alergați pe scări și nu vă împingeți colegii în pauze. Protejați elevii mai mici și ajutați-i să se simtă în siguranță;
- Când sunteți jigniți sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunțați profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați;
- În timpul pauzelor, nu părăsiți incinta școlii sau curtea unității de învățământ! Semnalați profesorilor prezența unor persoane străine în școală sau în curte, mai ales dacă aceștia încearcă să atragă elevii în discuții sau să le ofere vreun bun!
- Fiți prudent în relațiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulați să comiteți infracțiuni sau să deveniți victima acestora.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677