Un pas important făcut de CJ Prahova spre înfiinţarea transportului metropolitan

01 Feb 2022 15:10
Un pas important făcut de CJ Prahova spre înfiinţarea transportului metropolitan
Aleşii judeţeni au votat în şedinţa ordinară din 31 ianuarie, asocierea Consiliului Judeţean Prahova cu 14 oraşe şi comune (Ploiești, Băicoi, Boldești- Scăeni, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Blejoi, Bucov, Berceni, Bărcănești, Brazi, Păulești, Târgșoru Vechi, Valea Călugărească, Râfov-UAT introdus printr-un amendament), în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Mobilitate Prahova” pentru serviciul de transport public local.
Printre obiectivele acestei Asociaţii se regăsesc:
- reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030;
- înfiinţarea/dezvoltarea/modernizarea serviciului de transport local de persoane în interiorul localităților și între localitățile membre ale Asociației, precum și realizarea în comun a proiectelor de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate serviciului menţionat
- elaborarea și aprobarea strategiei de dezvoltare a serviciului public de transport ocal din cadrul Asociației;
- monitorizarea derulării proiectelor de investiții în infrastructura tehnicoedilitară aferentă Serviciului
- elaborarea şi aprobarea caietului/caietelor de sarcini și regulamentului/ regulamentelor serviciului public de transport local din cadrul Asociației;
- elaborarea şi aprobarea documentațiilor de atribuire a contractului/contractelor de servicii publice și stabilirea condițiilor de participare, criteriile de selecție a operatorilor, cu excepția situatiei atribuirii Serviciului public de transport local, confom prevederilor legale;
- încheierea contractului/contractelor de servicii publice cu operatorii, în numele și pentru unitățile administrativ-teritoriale membre implicate, în conformitate cu normele legale în vigoare;
- reducerea impactului negativ social și de mediu în ceea ce privește proiectele de infrastructură de transport şi altele.
Înfiinţarea acestei asociaţii va permite, printre altele, şi cumpărarea din fonduri europene a unor mijloace moderne şi ecologice de transport în comun, în cadrul Planului de Tranziţie Justă.
Detalii, inclusiv Statutul integral al ADI „Mobilitate Prahova“, găsiţi pe site-ul CJ Prahova: https://cjph.ro/wp-content/uploads/2022/01/Prh08.pdf (Sursa CJ PH)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677