Un pompier prahovean, salvator pe terenul de fotbal

08 Apr 2024 09:17
O lecție despre fair-play și dăruire. Plt. maj. Popa Constantin a demonstrat încă o dată cât de mult își iubește meseria. Sâmbătă, în timp ce participa ca jucător la meciul de fotbal dintre reprezentativele localităților Vâlcănești și Provița de Sus, a observat cum, deodată, fără să fie lovit, portarul echipei adverse cade secerat la pământ și rămâne nemișcat, creând panică în rândul coechipierilor săi. Potrivit ISU Prahova, Constantin, văzând cele întâmplate, nu a mai ezitat nicio secundă și a alergat către tânărul căzut, strigând în același timp către observatorul meciului să sune la 112.
”Cu calm și profesionalism, colegul nostru a evaluat situația, l-a așezat în poziția laterală de siguranță, s-a asigurat că are căile respiratorii deschise, urmărind permanent dacă tânărul respiră, deși era inconștient și nu răspundea niciunui stimul exterior. Ba mai mult, până la sosirea echipajului de paramedici, a adus din mașina personală pipa guedel pe care urma să o folosească în cazul în care nu ar mai fi reușit sa păstreze căile aeriene libere. Dându-și seama că situația este una gravă, a sunat și el la 112, unde s-a prezentat și le-a transmis colegilor din dispecerat că este nevoie de un echipaj de prim ajutor cu medic, recomandându-le ca persoana să fie preluată mai întâi de echipajul SMURD ajuns la fața locului și, mai apoi, să fie predată la întâlnire ambulanței cu medic”, a menționat sursa citată.
Ajuns la spital și fiind stabilizat de medici, tânărul căruia i s-a făcut rău pe terenul de fotbal a postat pe Facebook un mesaj prin care îi mulțumește colegului nostru și își exprimă dorința de a-l cunoaște pentru a-i mulțumi personal.
Pompierul prahovean este la a treia fapta de acest fel, în decursul experienței sale de paramedic.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677