Ziua Internațională a Pădurii, sărbătorită de Regia Națională a Pădurilor

21 Mar 2022 09:45
Ziua Internațională a Pădurii, sărbătorită de Regia Națională a Pădurilor
Regia Natională a Pădurilor ne informează că astăzi, 21 martie, este sărbătorită Ziua Internațională a Pădurii, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global:

“- Tema din acest an este ”Pădurile - producția și consumul sustenabil”, Organizația Națiunilor Unite punând accent pe importanța utilizării sustenabile a lemnului.

- Lemnul este o resursă regenerabilă și reciclabilă, cu un impact redus asupra schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de carbon. De asemenea, ONU recomandă înlocuirea materialelor cu o amprentă ridicată de carbon cu cele din lemn

- Pădurile acoperă o treime din suprafața terestră a planetei și au un rol important de protecție, economic și social. Pădurile au un rol crucial în stocarea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea impactului încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa.

- La nivel global, circa 1,6 miliarde de oameni depind de existența pădurilor.

Mai multe informații despre Ziua Internațională a Pădurilor puteți afla de pe pagina Organizației Națiunilor Unite:

https://bit.ly/3N7bU8c

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional”

Sursa foto: facebook Regia Nationala a Padurilor

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677