26 septembrie, ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, în cadrul proiectului EDWARD - FOTO

26 Sep 2019 14:33
Comunicat de presa: Organizația Polițiilor Rutiere din Europa " TISPOL continuă Proiectul EDWARD, destinat informării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Poliția Română susține Proiectul EDWARD - The European Day Without A Road Death,_* anul acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Activitățile polițiștilor rutieri se desfășoară la nivel național, în cadrul Campaniei naționale de educație rutieră ,,Alege viața!", scopul lor fiind conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de accidente pe șosele.

Încă de la primele ore ale acestei zile, polițiștii rutieri ai I.J.P. Prahova, au desfășurat activitățile în cadrul *Proiectului EDWARD*, atât pe raza municipiului Ploiești, cât și la nivelul întregului județ, adresând tuturor participanților la trafic sfaturi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE*
 Adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranță;
 Reduceți viteza în locurile impuse de lege și în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea și la traversarea intersecțiilor, la depășirea mijloacelor de transport oprite în stații;
 Aveți atenție sporită când depășiți mijloacele de transport în comun oprite în stații, precum și bicicliștii, motocicliștii ori căruțașii;
 Măriți distanța între autovehiculele în mers;
 Evitați efectuarea unor manevre riscante și în deosebi a depășirilor neregulamentare;
 Fiți conștienți de gradul de periculozitate la care expuneți toți participanții la trafic, nu doar pe dumneavoastră, prin conducerea autovehiculului sub influența alcoolului sau a unor medicamente;
 Respectați regulile de circulație rutieră și adoptați un comportament preventiv în trafic!

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI
 Circulați numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate;
 Traversați drumul public doar prin locurile permise;
 Pe timp de noapte, dacă circulați pe partea carosabilă a drumului, aplicați pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveți la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părți;
 Înainte să vă angajați în traversare, asigurați-vă de mai multe ori!

Scopul Proiectului EDWARD îl reprezintă adoptarea, de către toate categoriile de participanți la traficul rutier, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Sursa foto: IJP PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677