A început „Ploiești Jazz Festival” - VIDEO/FOTO

22 Nov 2017 21:46
Filarmonica „Paul Constantinescu” împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, sponsorii și partenerii instituției, organizează în perioada 22-26 noiembrie 2017 cea de-a XII-a ediție a „Ploiești Jazz Festival” - cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel.
„Ploiești Jazz Festival”, eveniment emblematic pentru orașul Ploiești, este un Festival recunoscut în Europa pentru calitatea artiștilor invitați și, implicit, a prestațiilor acestora.
În fiecare seară publicul iubitor de jazz se va putea bucura de două concerte, de la orele 19:00 și respectiv 21:00, cu nume mari din jazz-ul românesc și internațional.
Anul acesta, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” a deschis, alături de dirijorul Cristian Oroșanu, pianistul Mariano Castro și Alexandra Fits – voce, „Ploiești Jazz Festival” cu „Fits cântă Piaf”,iar seara de 22 noiembrie s-a incheiat cu o altfel de orchestră, de data aceasta una de jazz, „Jassy Jazz Orchestra”. Înființată în anul 2016 sub conducerea renumitului trompetist Emil Bîzgă, orchestra se constituie din cincisprezece muzicieni români din Iași. Pe scena Filarmonicii ploieștene va urca și Henrick Solera - voce (Suedia), muzician și entertainer, care împreună cu „Jassy Jazz Orchestra”, aduce la viață sunetul vechiului Big Band asociat cu cântăreții săi preferați precum Franck Sinatra și Dean Martin.
Ziua de 23 noiembrie 2017 debutează cu un Concert - lecție de jazz, la ora 10:00, oferit celor mici de către „Ploiești Jazz Trio” și Anita Petruescu – voce. „Ploiești Jazz Trio” (Sorin Zlat – pian, Răzvan Cojanu – contrabas și Laurențiu Ștefan – tobe) se va reuni și în seara aceleiași zile pentru un recital extraordinar împreună cu „Saxophone Wizards” (Victor Jimenez, Daniel Torres și Cătălin Milea), trei saxofoniști din Spania și România, cu o carieră internațională, trei muzicieni de jazz cu personalitate diferită și viziune proprie în arta improvizației.
Dacă în luna septembrie 2017 își făcea debutul cea mai nouă formație a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, „Ploiești Jaz Trio”, pentru Festivalul de Jazz din acest an, își pregătește prima apariție în scenă „Ploiești Big Band Jazz Society”, format din suflătorii de alamă ai orchestrei simfonice a Filarmonicii din Ploiești. Alături de dirijorii Joris Teepe și Zefir Brezeanu, dar și de solista Luiza Zan – voce, una dintre figurile proeminente ale jazz-ului românesc, „Ploiești Big Band Jazz Society” concertează în cea de-a doua parte a serii de 23 noiembrie.
În 24 noiembrie 2017, publicul va putea asculta o îmbinare între Tango Nuevo și Jazz Tango într-un tablou ritmat cu tango-uri tradiționale în aranjamente noi și compoziții originale în interpretarea formației „TangOstinato” ce-i are în componență pe muzicienii italieni Luca Aletta – pian, Stefano Cardillo – contrabas, Giovanni di Mauro – oboi, Fabio Tiralongo – saxofon. Protagoniștii celei de-a doua părți a serii sunt Emil Bîzgă, unul dintre cei mai buni trompetiști români și invitații săi: pianistul Benito Gonzales, basistul Ark Ovrutski și toboșarul Alessandro D’Anna.
„Michel Meis 4tet” (Luxemburg), format din Michel Meis (tobe), Cédric Hanriot (pian), Stephan Goldbach (contrabas) și Alisa Klein (trombon), deschide a patra zi de „Ploiești Jazz Festival”, 25 noiembrie 2017, cu un gen de muzică ce îmbină libertatea improvizațiilor experimentale cu melodii introvertite, compoziții tradiționale și efecte sonore electronice, acestea reprezentând marca personală a cvartetului. „Joris Teepe Trio” (Joris Teepe – contrabas, Freddie Bryant – chitară, Marc Miralta – tobe) și Machteld Cambridge – voce, care cântă împreună de douăzeci și cinci de ani, completează seara cu atmosfera plină de energie a jazz-ului american.
Ediția a XII-a a „Ploiești Jazz Festival” se încheie duminică, 26 noiembrie 2017, cu „Ekue Band” (Carlos Enrique Sanchez – pian, Luis Palomino – saxofon, Raubel Torres – contrabas) și invitatul lor special, Ati de Chile – percuție și „Giovanni Mirabassi Trio” (Giovanni Mirabassi – pian, Gianluca Renzi – contrabas, Gene Jackson – tobe), trompetistul Toku (Japonia) și Sarah Lancman – voce (Franța).

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176