Acțiunea "Atenție la tren" în Prahova: peste 200 de mașini controlate și peste 140 de amenzi date

18 Oct 2019 15:23
Acțiunea "Atenție la tren" în Prahova: peste 200 de mașini controlate și peste 140 de amenzi date
Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au desfășurat, ieri, activități în cadrul Planului de Acțiune ,,Atenție la Tren!”.
"Principalele obiective au vizat prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație instituite în aceste zone. Totodată, s-a urmărit și conștientizarea opiniei publice asupra intervenției punctuale și graduale a polițiștilor în locurile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație cu consecințe deosebit de grave", au transmis reprezentantii IJP Prahova.
O altă țintă a acțiunii a constat în verificarea semnalizărilor rutiere instalate în zonele vizate, sub aspectul respectării condițiilor de amplasare a indicatoarelor rutiere precum și asigurarea vizibilității.
82 de lucrători de poliție transporturi, poliție rutieră și ordine publică au participat la actiune. Oamenii legii au acționat în zona a 37 de treceri la nivel cu calea ferată și au verificat un număr de 268 de autovehicule.
Au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale (dintre care 14 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată), în valoare totală de 52.930 lei, fiind reținute 12 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe.
De exemplu, la trecerea la nivel cu calea ferată amplasată pe DJ 101I – Buda, au fost depistați doi conducători auto care nu au oprit, în timp ce semnalele luminoase și acustice erau în funcțiune iar semibarierele erau în curs de coborâre.
Cei doi au fost sancționați contravențional, fiindu-le reținut și permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8387 -0.0011
USD Dolarul SUA 4.3203 0.0091
GBP Lira sterlina 5.4094 -0.0231
CHF Francul elvetian 4.5005 0.0186
XAU Gramul de aur 237.1382 -1.0902