Acțiunea "Atenție la tren" în Prahova: peste 200 de mașini controlate și peste 140 de amenzi date

18 Oct 2019 15:23
Acțiunea "Atenție la tren" în Prahova: peste 200 de mașini controlate și peste 140 de amenzi date
Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au desfășurat, ieri, activități în cadrul Planului de Acțiune ,,Atenție la Tren!”.
"Principalele obiective au vizat prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație instituite în aceste zone. Totodată, s-a urmărit și conștientizarea opiniei publice asupra intervenției punctuale și graduale a polițiștilor în locurile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație cu consecințe deosebit de grave", au transmis reprezentantii IJP Prahova.
O altă țintă a acțiunii a constat în verificarea semnalizărilor rutiere instalate în zonele vizate, sub aspectul respectării condițiilor de amplasare a indicatoarelor rutiere precum și asigurarea vizibilității.
82 de lucrători de poliție transporturi, poliție rutieră și ordine publică au participat la actiune. Oamenii legii au acționat în zona a 37 de treceri la nivel cu calea ferată și au verificat un număr de 268 de autovehicule.
Au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale (dintre care 14 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată), în valoare totală de 52.930 lei, fiind reținute 12 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe.
De exemplu, la trecerea la nivel cu calea ferată amplasată pe DJ 101I – Buda, au fost depistați doi conducători auto care nu au oprit, în timp ce semnalele luminoase și acustice erau în funcțiune iar semibarierele erau în curs de coborâre.
Cei doi au fost sancționați contravențional, fiindu-le reținut și permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna seara! Este suficienta doar completarea formularului de la scoala sau se mai face inca o inscriere?Deja am completat unul!Seara minunata!
Mulțumim mult pentru susținere!
O initiativa f buna si utila. Am accesat si pagina de facebook Semn de Exclamare. Foarte binevenita!
In cele din urma concertul a avut doi dirijori.Unul cu numele pe afis, altul in fapt.Unul s-a imbolnavit subit( pentru a cata oara?) sub greutatea partiturilor, altul a salvat spectacolul. Unul ramane cu o colectie de afise, altul in inima instrumentistilor si a publicului.
Unde si si cum putem sa ne inscriem in acest proiect?
Curs valutar
EUR Euro 4.7667 -0.0002
USD Dolarul SUA 4.3224 -0.0119
GBP Lira sterlina 5.5647 -0.0093
CHF Francul elvetian 4.3685 -0.0147
XAU Gramul de aur 203.6272 -0.9779