Bunătați, dichisuri și ateliere gratuite pentru copii, din nou la Ploiești

21 Jun 2017 16:18
Ploieștenii sunt invitați în acest weekend la o nouă ediție a Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. Astfel, de de joi 22 iunie până sâmbătă, 24 iunie, în Parcul Toma Socolescu din fața Halelor Centrale o să va puteți aproviziona cu bunătăți naturale și tradiționale. Organizatorii promit "telemea proaspătă, dar și un pic mai veche, din aceea care începe se întinde pe pâine, urdă și caș, cașcaval și cașcavea, burduf în coajă de brad, fie foarte puțin maturat sau din acela care pișcă la limbă, numai bun pentru bulz. La capitoul cărnuri, deși este cald afară, merge o slană, fie afumată, fie din aceea ținută la baiț cu mult usturoi, de se topește în gură. Și preperatele din carne de vită sau de porc, afumate natural sunt numai bune cu o bucată de branză și legume proaspete. La noi veți găsi mușchi afumați, ceafă și coaste de proc, rulade și cârnați, jumeri și carne topită în untură. Pofticioșii de dulciuri vor găsi bavclavale, sarailii și cataif, turtă dulce, șerbeturi, dulcețuri și siropuri, magiun și ciocolată de casă, miere și produse derivate din miere. Pentru dres, după toate bunătățile astea merge să mă cumpărați și o palincă sau o țuică curată, un vin sau, de ce nu, ceaiuri ecologice."

Producătorii care vor fi prezenți la târg au propriile rețete și vin din zone diferite ale țării cum ar fi Fundata, Zagra, Bran, Bacău, Topoloveni, Bascov, Scorțeni, Timișoara, Gligaru, Bughea.


Nu doar produse culinare veti găsi la targul cu bunătăți și dichisuri. Organizatorii s-au gândit să puteți cumpăra daruri pentru cei dragi cu ocazia sărăbătorii Sfinților Petru și Pavel. La tarabe veți găsi "cadouri inedite, de la bijuterie contemporană din porțelan pictată cu aur și argint coloidal, până la bijuterii din pietre semiprețioase, decorațiuni, multe obiecte înmiresmate de lavandă proaspăt culeasă, vase de ceramică, dar și accesorii din piele. Vă trebuie puțină răbdare să descoperiți în standul fiecărui meșter popular, artizan sau artist cadoul perfect, însă bucuria găsirii cadoului perfect și mai ales unicat, merită timpul petrecut în târg. "

Și, dacă veți veni cu

Copiii nu se vor plictisi la târg, ei putând participa la Atelierele Gratuite pentru copii "Pasiuni și meșteșuguri". Cei mici vor putea să confecționeze magneți pentru frigider, să picteze forme din ipsos sau să își realizeze bijuterii din mărgele, vor putea colora mandale sau desene care să le pună imaginația în valoare. Fiecare copil va pleca de la atelier cu obiectul creat sub îndrumarea specialiștilor și vor primi cadouri.

Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sâmbătă: 8.00 - 16.00
Program ateliere gratuite: Joi - vineri: 10.00 - 15.00/ Sâmbătă: 10.00 - 13.00


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677