Concert simfonic aniversar la Filarmonica din Ploiesti: Leonida Brezeanu - 80 de ani

14 Apr 2018 10:30
Concert simfonic aniversar la Filarmonica din Ploiesti: Leonida Brezeanu - 80 de ani
Filarmonica "Paul Constantinescu" vă așteaptă marți, 17 aprilie 2018, la un concert simfonic aniversar dedicat dirijorului, compozitorului și etno-muzicologului prahovean Leonida Brezeanu, care va împlini, în această toamnă, 80 de ani! Soliști vor fi Ondin Brezeanu (vioară) și Zefir Brezeanu (clarinet), în vreme ce la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Wojciech Czepiel (Polonia). Programul serii va cuprinde patru lucrări: Ludwig van Beethoven " Uvertura "Sfințirea Casei", Karl Stamitz " Dublu concert în Si bemol major pentru vioară, clarinet și orchestră, Franz Schubert " Simfonia nr. 8, în si minor, D. 759, "Neterminata" și Leonida Brezeanu " Suita nr.1.
Fiu al profesorului de vioară și cor Emil St. Vasilescu, Leonida Brezeanu a transmis talentul muzical și fiilor săi, Ondin și Zefir Brezeanu. Ondin Brezeanu este cunoscut publicului meloman ca violonist-solist la Orchestra Natională a Libanului și profesor de vioară la Conservatorul Superior Național de Muzică din Beirut, iar Zefir Brezeanu este solist clarinetist, membru în orchestra simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
La pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii ploieștene se va afla dirijorul, violonistul și compozitorul polonez Wojciech Czepiel. A început să învețe să cânte la vioară împreună cu tatăl său, StanisÅ‚aw, la vârsta de cinci ani, iar la cincisprezece ani era violonistul Orchestrei All Antico la Liceul de Muzică din Cracovia. Alături de ea a cântat și sub bagheta dirijorului Herbert von Karajan. Studiile dirijorale le-a definitivat în 1984, la Academia de Muzică din Cracovia, la clasa prof. Krzysztofa Missony.
Din programul serii nu putea să lipsească o creație a lui Leonida Brezeanu: Suita nr. 1. Prima audiție a avut loc în aprilie 1986, chiar pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu", dirijor fiind arădeanul Dorin Frandeș. Totodată, vă mai propunem spre audiție Ludwig van Beethoven " Uvertura "Sfințirea Casei", Karl Stamitz " Dublu concert în Si bemol major pentru vioară, clarinet și orchestră, Franz Schubert " Simfonia nr. 8, în si minor, D. 759, "Neterminata"
Biletele sunt disponibile la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student și pot fi achiziționate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești și de la Agenția Teatrală, cât și online de pe www.filarmonicaploiesti.eu.
foto cu caracter ilustrativ: Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677