Cupa României la Orientare se desfășoară la Comarnic în weekend-ul de Rusalii

25 May 2018 20:10
Cupa României la Orientare se desfășoară la Comarnic în weekend-ul de Rusalii
Cupa României la Orientare se desfășoară la Comarnic, în apropiere de plaiul Mezdrea, în weekend-ul de Rusalii, 26-28 mai 2018. Nu mai puțin de 180 de sportivi din România și alte 7 țări s-au înscris la această competiție, respectiv din Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, Elveția, China, Bulgaria și Rep. Moldova. Pentru Cupa Orașului Comarnic vor concura 70 de copii.
Competiția este organizată de Clubul Sportiv Universitar UNEFS București, sub auspiciile Federației Române de Orientare, cu sprijinul Primăriei Comarnic și participarea Clubului Sportiv Metropolitan București.
Ultimul weekend al lunii mai este așadar, dedicat iubitorilor traseelor montane și competițiilor în aer liber, pentru că în cele 3 zile de concurs, sâmbătă, duminică și luni, se vor derula nu mai puțin de 3 competiții: Cupa României (cumulat 3 etape), Cupa Gaudeamus, (cumulat 3 etape) și Cupa Orașului Comarnic (cumulat 3 etape). Vor participa persoane cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani.
Sâmbătă, 26 Mai, va avea loc prima etapă, după validarea la Centrul de Concurs, pentru ca duminică să se dea startul celei de-a doua etape, urmată de festivitatea de premiere. Tot in Duminica Rusaliilor, autoritățile locale vă invită la un picnic tradițional românesc, dedicat sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar tinerii talentați din oraș ne vor delecta cu un program artistic. În plus, data de 27 Mai 2018 este una cu însemnătate aparte pentru orașul Comarnic. Asta pentru că la această dată se împlinesc 508 ani de la prima atestare documentară a acestei așezări. De la 27 Mai 1510 datează primul document scris în care este menționat numele localității, într-un hrisov domnesc. Evenimentul continuă luni, 28 Mai, cu etapa a 3-a a Cupei de Orientare, urmată de o a doua festivitate de premiere.
Zona de concurs pentru toate etapele competiției se află la poalele muntelui Gurguiata și vă așteaptă să navigați printre pereți stâncoși, doline, mameloane și bolovani.
Ediția cu nr. 53 a Cupei României la Orientare, una jubiliara, dedicată Centenarului Marii Uniri, contează și ca etapă de ranking mondial, iar din acest punct de vedere rezultatele sunt cu atât mai importante pentru cei participanți.
Accesul autovehiculelor este interzis în zona verde de pe plaiul Mezdrea, unde a fost stabilit Centrul de Concurs. În apropierea ambelor zone de Start au fost amenajate parcări pentru autoturisme.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677