DSP Prahova mentine interdictia consumului de apa in zonele afectate de avaria Apa Nova Ploiesti

10 Feb 2019 12:15
DSP Prahova mentine interdictia consumului de apa in zonele afectate de avaria Apa Nova Ploiesti
Desi Apa Nova Ploiesti anunta sambata seara printr-un comunicat de presa ca "Zonele afectate sunt alimentate cu apa in acest moment prin intermediul altor conducte de distributie, iar zona afectata a fost transferata pe o sursa alternativa de alimentare cu apa pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiesti, prin solutia de transferare pe o alta sursa conform recomandărilor Direcției de Sanatate Publica, apa este conforma pentru consum", DSP a anuntat in urma cu putin timp ca mentine interdictia.
Comunicat de presă Direcția de Sănătate Publică Prahova, 10.02.2019:
"Urmare a înregistrării unei avarii majore apărută în cursul zilei de 09.02.2019 la nivelul sistemului de aprovizionare cu apă potabilă din zona de nord și centrală a municipiului Ploiești, au fost raportate o serie de sesizări din partea consumatorilor, sesizări referitoare la calitatea apei distribuite (Turbiditate crescută).

Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei, precum și valorile crescute ale turbiditatii, Direcția de Sănătate Publică Prahova a instituit în data de 09.02.2019 măsura de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinți, spălat pentru consumatorii care sunt branșați la rețeaua de distribuție a apei din zonele afectate cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja și Splaiului, zona dintre străzile Zidari și Deltei din municipiul Ploiești.

Această interdicție de consum a apei se va menține, în continuare, până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametri de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdictia de consum pentru a fi evitat riscul de apariția bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametri de potabilitate.

Reiterăm, de asemenea, faptul că apa furnizată la consumatorii din zonele amintite va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii afectați de această interdicție vor consuma apa potabilă plată îmbuteliată sau, în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după fierbere prealabilă (cel puțin două minute) și răcire a acesteia.

Direcția de Sănătate Publică Prahova prelevează și analizează probe de apă din zonele afectate în vederea determinării calității apei furnizate și a dispus ca operatorul de apă local să intensifice monitorizare a calității apei în aceste zone.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dispus asigurarea de către operatorul local de apă de surse alternative de apă potabilă pentru consumatorii afectați de această interdicție și a solicitat informarea consumatorilor din zonele afectate despre interdicția instituită.

În cursul zilei de 10.02.2019 Direcția de Sănătate Publică Prahova continua programul de monitorizare intensificată a calității apei din zonele afectate prin prelevare și analiză de probe de apă în vederea cunoașterii calității apei distribuite și a verificării eficacității măsurilor de remediere luate de către operatorul local de apă.

Primele rezultate ale analizelor prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marți 12.02. 2019.

Direcția de Sănătate Publică va informa publicul asupra rezultatelor acestei analize și asupra măsurilor ce se impun, în continuare, în funcție de valoarea acestor rezultate."

COMENTARII

64x64

Elena

Si in concluzie , pana marti, nu ne spalam, nu? Fierbem decat un ibric de apa sa facem cafeaua sau un ceai!!! daca eram in alta tara, erau toate in regula pana acum! Dar de ce sa renunte omul de la DSP sau de la laborator la ziua libera pentru niste neica nimeni ca noi?!!! Lasa prostii, ca s-au invatat sa rabde!!! Ca sa nu mai spun, ca majoritatea celor din zonele afectate, au aflat abia ieri tarziu, dupa amiaza ca nu trebuie sa consume apa nici macar pentru spalat!

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677