INTERVIU EXCLUSIV - Elevi prahoveni de 10 - Rareș: "Sunt perseverent în tot ce fac, nu îmi place doar să bifez ceva și să fiu superficial"

30 Jun 2017 13:20
Continuăm astăzi prezentarea elevilor prahoveni care au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională. Printre aceștia se numără Rareș Ștefan Avram, absolvent al gimnaziului la Colegiul Național I. L. Caragiale din Ploiești. Ca și pe ceilalți elevi de 10, l-am rugat pe Rareș să își facă o scurtă caracterizare, iar apoi i-am adresat câteva întrebări. Iată ce spune despre el :
"Ma numesc Rares Avram, am 15 ani, zodia Taur (poate nu atat de important), elev la Colegiul National ,,Ion Luca Caragiale,, Ploiesti, proaspat absolvent a 8 ani de scoala. Sunt perseverent in tot ce fac, nu imi place doar sa bifez ceva si sa fiu superficial, imi plac oamenii sinceri, loiali si inteligenti, care te fac sa zambesti doar prin felul lor de a fi( descrierea prietenilor mei) si sunt recunoscator pentru TOT ceea ce am »

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională?
Totul a inceput odata cu clasa a 8-a, cand am constientizat cu adevarat ca am un examen important in fata. Am inteles repede ca acest an, in care eu a trebuit sa invat si sa depun interes constant, va fi doar un mic "sacrificiu", care nu este imposibil de facut, pentru primul meu examen important si care imi va asigura urmatorii 4 ani de scoala, liceul. Asadar, am inceput sa lucrez regulat la materiile de examen si, creandu-mi un program, am reusit sa pun la punct toata materia si astfel, sa am acest rezultat. Oricum, nu ar fi fost posibil sa obtin media 10 la Evaluarea Națională fara sa am langa mine niste profesori incredibili, prieteni minunati si familia, care m-a sustinut neconditionat.

2. Te asteptai să iei note maxime la ambele materii? La ce ți-a fost teamă?
Ma asteptam sa am un rezultat onorabil la ambele probe de examen intrucat stiam cat muncisem pentru asta. La matematica pot spune ca tindeam catre zece inca de la inceput pentru ca mi-a fost mai usor sa lucrez si sa acumulez ori sa recapitulez informatii. Astfel ajungem la raspunsul celei de-a doua intrebari. Recunosc ca am avut putine emotii la romana, insa avand oameni care sa ma indrume langa mine si continuand sa invat si sa lucrez suplimentar, am reusit sa obtin nota maxima si la aceasta materie.

3. Cat timp ți-a ocupat pregatirea pentru examen?Ai facut și pregatire suplimentară?Ai avut timp și de distracție anul ăsta?
Am acordat pregatirii pentru examen destul de mult timp pentru ca, fiind destul de perfectionist, mi-am dorit sa iasa foarte bine si sa am un rezultat bun. Astfel, am facut si pregatire suplimentara, unde am putut pune intrebari cand nu stiam ceva si unde am reusit sa exersez si lucruri mai dificile. Cu toate acestea, nu am stat la birou tot anul, ci am iesit cu prietenii mei in parc sau la un film,de cate ori am avut ocazia.

4. Cum te-a incurajat familia?
Familia mea a fost intotdeauna acolo pentru mine, cand am avut nevoie. Un asemenea examen poate ajunge sa te epuizeze la un moment dat, dorind sa il depasesti cu brio. Atunci am simtit nevoia de putin sprijin de la cei din jurul meu, sprijin pe care l-am primit de fiecare data de la familia mea, mata, tata si fratele meu. M-au ajutat sa ma ridic si sa continui, sa rad si sa tin capul sus , sa finalizez acest pas important din viata mea cu bine, lucru pentru care le multumesc.

5. In gimnaziu ,ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?

Am participat la mai multe olimpiade de-a lungul celor 4 ani de gimnaziu pentru a vedea ce imi place. In urma acestora, informatica a devenit pasiunea mea. Am luat urmatoarele premii :
Clasa a 5-a :
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Matematica
Premiul al 2-lea la Olimpiada Judeteana de Limba si Literatura Romana
Premiul al 2-lea la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viata
Mentiune la Olimpiada de Lingvistica "+/- Poezie"
Premiul 1 la Olimpiada Judeteana de Informatica
Medalie de Bronz la Olimpiada Nationala de Informatica

Clasa a 6-a :
Premiul al 2-lea la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viata
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Fizica
Premiul al 3-lea la Olimpiada Judeteana de Informatica
Medalie de Argint la Olimpiada Nationala de Informatica

Clasa a 7-a :
Premiul 1 la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viata
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Fizica
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Informatica
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Matematica.
Medalie de Bronz la Olimpiada Nationala de Informatica

Clasa a 8-a :
Premiul al 3-lea la Concursul National de Fizica PHI
Premiul al 2-lea la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viata
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Informatica
Mentiune la Olimpiada Judeteana de Matematica.
Participare la Olimpiada Nationala de Informatica

6. La ce liceu iti dorești să fii admis/admisă? De ce?
Ceea ce eu imi doresc este sa fac liceul la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" Ploiesti. De ce ? Pentru ca a devenit o a doua casa, pentru ca ma duc de fiecare data cu placere, pentru ca am cunoscut profesori, copii, prieteni, oameni minunati, pentru ca a fost, este si va fi un loc foarte, foarte special pentru mine.

7. Ce profil vrei sa urmezi mai departe?
Vreau sa urmez profilul matematica " informatica, intensiv informatica.
8. Te-ai gandit deja la o eventuală carieră ?

Nu pot spune ca am hotarat "ce vreau sa fac cand voi fi mare", si asta pentru ca as avea destul de multe optiuni. Una dintre ele este sa imi urmez fratele, care este student la Cambridge, si sa fac Computer Science , pentru ca imi place foarte mult informatica, insa iau in calcul si medicina, arhitectura, ori chiar dreptul sau turismul.
9.Pe viitor, vrei sa rămâi în țară sau să pleci in străinătate?

Nici aici nu am hotarat definitiv, dar avand in vedere ce vad printre prietenii mei si ce imi spun, consider ca totul se rezuma la Oportunitati in Romania VS Oportunitati in strainatate, iar in acest caz sunt de parere ca odata terminata o facultate in afara tarii, ai o deschidere mult mai mare si niste posibilitati de angajare mult mai bune si clare.

10.Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori Evaluarea Națională?
- intrebarea mea preferata
In primul rand, sa nu se sperie pentru ca nu au de ce. Este un examen prin care au trecut multi altii si care nu a nascut vreodata tragedii. Sa fie responsabili si sa nu fie superficiali in ceea ce fac. Sa se gandeasca ca, asa cum am spus si mai sus, este un foarte mic sacrificiu, insa care merita cu siguranta. Sa nu se lase impinsi de la spate. Sa gaseasca timp pentru relaxare si pentru gasire unei impliniri interioare, fiecare cu el insusi. Sa gaseasca pozitia de echilibru a balantei intre exercitiul la materiile de examen si odihna. Sa intrebe pe cei ce ii pot ajuta orice nedumerire au, indiferent cat de banala ar putea sa para. In final, cel mai important este sa aiba incredere in ei si sa fie calmi, pentru ca inaintea oricarei alte persoane, ei se cunosc cel mai bine si stiu de ce au nevoie pentru a continua si pentru a reusi la orice examen, nu numai la Evaluarea Nationala. Multa, multa bafta !!

11.Cum iți vei petrece vacanța de vară dupa ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai facut planuri?
Vacanta devine un prilej de relaxare, o ocazie pentru a-mi acorda putin timp mie. A fost un an obositor si destul de solicitant, asa ca ma voi destinde. Voi merge cu bicicleta, voi picta, voi iesi cu prietenii in oras, voi pleca cu parintii, voi merge la bunici si voi face tot ceea ce imi place si ma bucura pentru ca vara asta este despre NOI.


La aflarea rezultatelor, o bucurie imensă au simțit-o și părinții lui Rareș.

1. Sunteti mandri de performanta lui Rareș?
Suntem fericiți ca munca lui a fost rasplatita printr-un rezultat de exceptie, care il va motiva sa-si atinga țelurile.

2. Ce rol ați avut în obținerea acestei performanțe? Cum veți recompensa această performanță ?
În toate demersurile lui am fost alături de el, susținându-l moral, încurajându-l să meargă mai departe indiferent de obstacole și greutăți. În ceea ce privește recompensa, urmează să discutăm.

3. Vă veți implica în alegerile lui, în viitor?
Pe viitor vom fi alături de Rareș în toate demersurile pe care le va face pentru a-și găsi drumul care să-i asigure satisfacții și împliniri.


Echipa prahova-news.ro îl felicită pe Rareș și îi urează succes în continuare!

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677