Măsuri luate în Prahova pentru prevenirea problemelor ce pot apărea pe perioada codului portocaliu

20 Sep 2017 18:50
Măsuri luate în Prahova pentru prevenirea problemelor ce pot apărea pe perioada codului portocaliu

Urmare a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și cantități de apă însemnate, pentru a fi preîntâmpinate eventualele probleme ce pot apărea pe perioada manifestării acestor fenomene meteorologice periculoase, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a luat decizia suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul nostru, începând cu ora 15:30 până joi la ora prânzului. Astfel, elevii care învață dimineața, vor sta acasă, însă cei care învață după amiaza vor veni la cursuri.
Premergător ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-au luat următoarele măsuri:
- notificarea celor 104 Comitete Locale pentru Situații de Urgență, cu privire la avertizările meteorologice și hidrologice;
- popularizarea regulilor de comportare, în caz de furtună sau tornadă de către toate instituțiile cu atribuții în gestionarea unor situații de risc, prin postarea pe site-urile proprii;
- notificarea C.L.S.U. cu privire la asigurarea măsurilor operative de intervenție – COD PORTOCALIU – pentru inundații prevăzute în Manualul Primarului;
- notificarea C.L.S.U. cu privire la asigurarea măsurilor de protecție a populației în scopul evitării accidentelor (verificarea rezistenței tuturor panourilor publicitare și a celorlalte mijloace de semnalizare stradală aflate pe raza localității, toaletarea arborilor care prezintă pericol de cădere în caz de vânt puternic) și pagubelor materiale semnificative.
Totodată, la nivelul ISU Prahova s-a activat grupa operativă precum și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, au fost realizate rezerve de intervenție de câte 20 de subofițeri, în cadrul celor șase subunități, gata să acționeze în cel mai scurt timp în cazul producerii unor situații de urgență.

foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791