Măsuri luate în Prahova pentru prevenirea problemelor ce pot apărea pe perioada codului portocaliu

20 Sep 2017 18:50
Măsuri luate în Prahova pentru prevenirea problemelor ce pot apărea pe perioada codului portocaliu

Urmare a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și cantități de apă însemnate, pentru a fi preîntâmpinate eventualele probleme ce pot apărea pe perioada manifestării acestor fenomene meteorologice periculoase, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a luat decizia suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul nostru, începând cu ora 15:30 până joi la ora prânzului. Astfel, elevii care învață dimineața, vor sta acasă, însă cei care învață după amiaza vor veni la cursuri.
Premergător ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-au luat următoarele măsuri:
- notificarea celor 104 Comitete Locale pentru Situații de Urgență, cu privire la avertizările meteorologice și hidrologice;
- popularizarea regulilor de comportare, în caz de furtună sau tornadă de către toate instituțiile cu atribuții în gestionarea unor situații de risc, prin postarea pe site-urile proprii;
- notificarea C.L.S.U. cu privire la asigurarea măsurilor operative de intervenție " COD PORTOCALIU " pentru inundații prevăzute în Manualul Primarului;
- notificarea C.L.S.U. cu privire la asigurarea măsurilor de protecție a populației în scopul evitării accidentelor (verificarea rezistenței tuturor panourilor publicitare și a celorlalte mijloace de semnalizare stradală aflate pe raza localității, toaletarea arborilor care prezintă pericol de cădere în caz de vânt puternic) și pagubelor materiale semnificative.
Totodată, la nivelul ISU Prahova s-a activat grupa operativă precum și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, au fost realizate rezerve de intervenție de câte 20 de subofițeri, în cadrul celor șase subunități, gata să acționeze în cel mai scurt timp în cazul producerii unor situații de urgență.

foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677