Peste 500 de firme controlate si amezi de peste 25.000 de lei date de DSV Prahova, de Craciun

19 Jan 2018 10:41
Peste 500 de firme controlate si amezi de peste 25.000 de lei date de DSV Prahova, de Craciun
DSV Prahova a facut public rezultatul actiunilor de control facute cu prilejul sarbatorilor de iarna. Astfel, medicii sanitar veterinari au controlat 558 de unitati, au dat 1 avertisment si 18 sanctiuni, valoarea totala a amenzilor fiind de 26.400 lei.
Potrivit DSV Prahova au fost verificate:
- Unitati de abatorizare – 4, nefiind constatate neconformitati.
- Unitati de procesare carne – 6, nefiind constatate neconformitati.
- Unitati de comercializare si procesare peste- 5, nefiind constatate neconformitati.
- Super/Hipermarketuri - 27, din care la 4 unitati s-au constatat neconformitati, pentru care s-au aplicat 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 8.000 lei (depozitare necorespunzatoare: 3/6.000 lei si ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor: 1/2.000 lei)
- Unitati de vanzare cu amanuntul catre consumatorul final (magazine alimentare), inclusiv unitati de alimentatie publica care au organizat mese festive (restaurante, cantine, etc) – 463, din care la 10 unitati s-au constatat neconformitati, pentru care s-au aplicat 10 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 13.200 lei si un avertisment ( ambalare si etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare: 5/8.600 lei, manipulare necorespunzatoare: 2/1.200 lei, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor/utilajelor: 2/2.600 lei, neinregistrare sanitara veterinara : 1/2.000 lei)
- Piete si targuri agroalimentare in care se comercializau produse alimentare de catre producatori particulari - 16, nefiind constatate neconformitati.
- Targuri de animale – 7 controale comune cu IPJ Prahova, in care au fost identificati 2 comercianti de suine neidentificate prin crotaliere si fara documente sanitare veterinare obligatorii, fiind aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2.400 lei.
- Laboratoare cofetarie-patiserie-30, din care la 2 unitati s-au constatat neconformitati, pentru care s-au aplicat 2 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.600 lei (nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor/utilajelor: 1/1.000 lei, neinregistrare sanitara veterinara : 1/600 lei)
foto: ziarul Botosaneanul

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895