POR: a fost semnat Actul Adiţional la Acordul de Finanţare a Iniţiativei pentru IMM în România

22 Oct 2018 13:55
POR: a fost semnat Actul Adiţional la Acordul de Finanţare a Iniţiativei pentru IMM în România
Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 22 octombrie, Actul Adiţional la Acordul de Finanţare a Iniţiativei pentru IMM în România.Prin acest document, Fondul European de Investiţii (FEI) pune la dispoziţia băncilor o sumă de până la 150 de milioane de euro, în vederea încurajării investiţiilor, prin acordarea de împrumuturi către investitori.Pe data de 20 octombrie 2016, între România, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional-POR) și FEI, a fost semnat un Acord de finanțare cu privire la Inițiativa IMM din România, pentru stabilirea condițiilor de participare a României la Inițiativa IMM - Instrumentul de Garantare Neplafonată și a temeiului în baza căruia FEI gestionează contribuția României la Instrumentul de Garantare Neplafonată. Un an mai târziu, pe 31 decembrie 2017, perioada de angajament și perioada de punere în aplicare a Acordului de Finanțare au expirat.


Între timp, a intrat în vigoare Regulamentul UE 2018/1046 („Regulamentul Omnibus”), care oferă, între altele, posibilitatea de a folosi Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR, care finanțează Programul Operaţional Regional, gestionat de MDRAP) pentru a asigura contribuția financiară la garanțiile neplafonate până în 31 decembrie 2023.Ţinând cont de implementarea cu succes de până acum a Inițiativei IMM în România, Autoritatea de Management și-a exprimat interesul pentru alocarea unor resurse suplimentare în sumă de până la 150 de milioane de euro (prin act adiţional).
FEI și băncile creditoare vor conveni asupra unei perioade de disponibilitate (de regulă, de până la 3 ani), pe durata căreia tranzacțiile pot fi incluse în portofoliu și care se încheie nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Sursa foto cu caracter ilustrativ: https://www.bizlaw.md

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Bună seara! Sunt profesor pentru învațamântul primar la o școală din București si aș dori să particip, împreună cu copiii de la clasă, la festivalul de anul acesta , cu un dans popular. Ne puteți trimite regulamentul de anul acesta? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Aveți locuri vacante?
Felicitari pt ac initiativa. Poate continuati si cu alte cladiri neutilizate in prezent.
Cum putem afla in ce perioada se fac inscrierile.
am nevoie de reparat casa ca nu pot locui in ia deoarece ia cazut o parte din acoperis si nu am posibilitate pentru a o repara eu sint vaduva si acum stau cu copii in chirie va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati am si 5 nepoti foarte mici cel mai mic are 6 luni daca vreti sa ma ajutati va rog contactatima
Curs valutar
EUR Euro 4.7607 0.0043
USD Dolarul SUA 4.1939 0.0058
GBP Lira sterlina 5.5509 -0.0151
CHF Francul elvetian 4.1976 0.0086
XAU Gramul de aur 175.8239 -0.3443