Prahova, fara focar de pesta porcina africana. Recomandarile DSV

07 Dec 2018 09:11
Prahova, fara focar de pesta porcina africana. Recomandarile DSV
In județul Prahova nu s-a inregistrat, pana acum, niciun focar de pestă porcină africană (PPA). Reprezentantii DSV spun ca acest lucru se poate mentine daca și È‹n perioada următoare, premergătoare Sărbătorilor de iarnă,sunt respectate condițiile sanitare veterinare impuse de DSVSA Prahova privind circulația suinelor vii și a cărnii provenită de la sacrificarea acestora, ținând cont de situația focarelor de PPA confirmate È‹n 18 județe, respectiv:
1.CIRCULAȚIA PORCILOR VII cumpărați pentru sacrificare din gospodăria populației se poate efectua, numai din județele È‹n care nu au fost confirmate focare de PPA, dacă sunt È‹nsoțiți de următoarele documente obligatorii:
-certificat sanitar veterinar de sănătate pentru animale din specia suine (anexa nr.1 din Ordinul ANSVSA nr.67/2012) și formular de mișcare eliberate de medicul veterinar de liberă practică din localitatea È‹n care domiciliază vânzătorul, documente care se eliberează numai dacă suina este identificată prin crotaliere și È‹nregistrată È‹n Baza Națională de Date (BND);
-pentru suinele cumpărate din alte județe, din gospodăria populației, pe lângă cele două documente menționate mai sus, este obligatoriu avizul sanitar veterinar interjudețean, aviz care este solicitat, È‹n scris, de vânzătorul de suine la DSVSA județeană pe raza căreia este domiciliat, dar pentru obținerea acestuia, trebuiesc cunoscute numele, prenumele, adresa și codul de exploatație al cumpărătorului, documente care se eliberează numai dacă suina este identificată prin crotaliere și È‹nregistrată È‹n Baza Națională de Date (BND);
Suinele vii depistate È‹n mijloace de transport fără documentele menționate mai sus, de către echipele de control formate din reprezentanții IPJ Prahova și ai Jandarmeriei Prahova, vor fi ucise și incinerate, de către reprezentanții DSVSA Prahova.
2.CIRCULAȚIA CĂRNII DE PORC se poate efectua, numai din județele È‹n care nu au fost confirmate focare de PPA, dacă este È‹nsoțită de următoarele documente obligatorii:
-pentru carnea cumpărată pentru consum propriu de la unități È‹nregistrate sanitar veterinar (super/hipermarketuri, măcelării, magazine alimentare) cumpărătorul/conducătorul auto trebuie să dețină obligatoriu bonul de casă eliberat de unitatea vânzătoare;
-pentru carnea procurată din gospodăria populației (rude, prieteni, etc), pentru consum propriu, din județul Prahova sau localități din alte județe È‹n care nu a fost confirmată PPA, cumpărătorul/conducătorul auto depistat cu carne de porc trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, a-l cărui model È‹l găsește pe site-ul DSVSA Prahova, la rubrica " Comunicate" .
DSVSA Prahova recomandă locuitorilor din județul Prahova să nu cumpere/procure suine vii/carne de porc din județele È‹n care au fost confirmate cazuri multiple de PPA, È‹n gospodăria populației, respectiv: Tulcea, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Galați, Giurgiu, dar și din județele cu un număr mai mic de cazuri de PPA confirmate, respectiv: Buzău, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt și să efectueze examenul trichineloscopic la porcii sacrificați È‹n gospodărie.
Echipele de control formate din reprezentanții IPJ Prahova și ai Jandarmeriei Prahova vor efectua controale È‹n trafic pe drumurile naționale și județene permanent, pe perioada Sărbătorilor de iarnă, și vor verifica È‹n mod aleatoriu mijloacele de transport/autoturisme proprietate personală privind respectarea măsurilor menționate mai sus.
foto cu caracter ilustrativ: https://www.doctorulzilei.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677