Sfaturi de la Poliția Prahova pentru a petrece în siguranță minivacanța de Rusalii

05 Jun 2020 11:30
Sfaturi de la Poliția Prahova pentru a petrece în siguranță minivacanța de Rusalii
Comunicat Poliitia Prahova: ​Pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente negative ce ar putea avea loc în perioada minivacanței, Inspectoratul Județean De Poliție Prahova vă recomandă să respectați regulile de păstrare a distanței sociale, portul mijloacelor de protecție individuală și celelalte măsuri ce vă pot proteja, în vederea limitării numărului de îmbolnăviri provocate de virusul COVID 19.

Polițiștii prahoveni se vor afla zilnic la datorie și vor acționa pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii rutieri vor fi și ei prezenți pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor și a încălcării regulilor de circulație. Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere negative, vă recomandăm să conduceți prudent, să adaptați viteza la condițiile de drum și trafic, să purtați centura de siguranță, să nu vă hazardați în depășiri neregulamentare și să respectați indicațiile polițiștior rutieri.

De asemenea, polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri care sunt la îndemâna oricui în vederea asigurării bunurilor personale, fie că sunt din buzunare, autoturisme sau locuințe.



Aveți grijă la genți și buzunare!

- țineți banii în buzunarele interioare, cât mai aproape de corp; în niciun caz nu-i purtați în buzunarele de la spate;
- țineți minte: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri sunt la îndemâna hoților dacă le țineți în rucsac la spate!
Pentru siguranța locuinței:

- nu deschideți niciodată ușa înainte de a vă uita pe vizor și instruiți-vă și copiii în acest sens;
- încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă;
- închideți ferestrele când plecați de acasă;
- nu lăsați cheia de la intrare la îndemâna hoților;
- în cazul în care la ușa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitați-le. În niciun caz nu le permiteți accesul în locuință;
- nu păstrați în casă sume mari de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți.
Pentru protecția autoturismului:

- nu lăsați în interior, la vedere, bani, genți, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii;
- dotați-vă autoturismul cu sistem de alarmă!;
- evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, card-uri de credit sau orice alte înscrisuri de valoare.

Vă dorim să petreceți aceste zile libere în siguranță!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677