UPDATE: Turistii au fost gasiti si coborati in siguranta in statiunea Busteni! Turiști americani, blocați pe Valea Spumoasă după ce s-au orientat după Google Maps

25 Aug 2019 15:36
Doi turiști americani care au vrut sa urce pe munte au nevoie, duminică, de ajutor. Aceștia s-au orientat după Google Maps și au ajuns într-o zonă periculoasă de unde nu au mai putut înainte.
"Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Bușteni pentru salvarea a doi turiști americani blocati intr-o zona accidentata de pe Valea Spumoasă. Cei doi s-au orientat după Google Maps, au crezut ca abordează cel mai scurt traseu și au rămas blocati într-o zona dificila", anunta Salvamont Romania.
Potrivit IJJ Prahova, alaturi de salvamontisti intervin si jandarmii, turistii straini fiind insotiti si de doi romani.


UPDATE: Turistii au fost găsiți în jurul orei 14.00, într-o zonă greu accesibilă și au fost coborâți în siguranță în stațiunea Bușteni, în jurul orelor 16.30, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, anunta IJJ PH.
În acest context, jandarmii montani le reamintesc celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și nu în ultimul rând le reamintim să fie echipați în mod corespunzător pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit.

Imagini: IJJ PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677