VIDEO: Vizita-fulger la Azuga, unde a avut loc recent o alunecare de teren. In ce conditii locuiesc acum localnicii afectati si ce solutii sunt pentru ei!

21 May 2020 16:29
Comunicat de presa Prefectura Prahova: Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, domnul Gheorghe Sorescu, a efectuat marți, 21 mai 2020, o vizită-fulger la Azuga, unde s-a interesat de situația familiilor afectate de alunecarea de teren din 10 aprilie.
Însoțit de prefectul Județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, și de primarul Orașului Azuga, domnul Ciprian Barbu, secretarul de stat în MAI a inspectat dacă oamenii s-au mutat în locuințele modulare, dacă au condiții de trai adecvate și adaptate contextului actual, dar și dacă reprezentanții locali au întreprins deja demersurile pentru lucrări de consolidare ale malului pârâului Azuga, dar și pentru locuințe permanente destinate acestor persoane.
Domnul Gheorghe Sorescu a discutat, de asemenea, cu câțiva dintre cei afectați de dezastrul natural, asigurându-i atât pe aceștia, cât și pe reprezentanții locali de tot suportul său.
La finalul vizitei s-a declarat mulțumit de modul în care au evoluat lucrurile în ultima lună, de starea de spirit a familiilor care s-au mutat în locuințele modulare și a promis că va reveni. Și-a exprimat, totodată, speranța ca, în decursul acestui an, Primăria Azuga să demareze lucrările la noi locuințe, astfel încât iarna să nu-i prindă pe acești oameni în cele 20 de containere oferite, ca soluție temporară, din rezerva de stat.
La rândul său, domnul prefect Cristian Ionescu a precizat că va urmări îndeaproape situația de la Azuga, fiind mulțumit, până în prezent, atât de modul de gestionare a acestei probleme de către administrația locală, cât și de felul în care familiile afectate s-au adaptat contexului dat.

Vă reamintim că pe data de 10 aprilie 2020, în jurul orei 18.30, s-a înregistrat o alunecare masivă de teren pe raza Unității Teritorial Administrative Azuga. Este vorba despre o suprafață de aproape cinci hectare a unui versant din Muntele Sorica, teren ce era împădurit și care aparține Casei Regale a României.
Terenul care a luat-o la vale și arborii afectați de alunecare au blocat și cursul pârâului Azuga, fapt care a dus și la inundarea zonei.
Pentru că alunecarea a ajuns în imediata vecinătate a gospodăriilor de la baza muntelui, prezentând pericol iminent pentru siguranța locuitorilor de aici, s-a dispus evacuarea de urgență a 125 de persoane împreună cu o parte dintre bunuri.
În săptămâna imediat următoare acestui eveniment, la Azuga au ajuns 20 de locuințe modulare din rezerva de stat, ce au fost amplasate pe platoul de lângă fosta sală de sport a orașului. 80 dintre persoanele ale căror gospodării au fost afectate de alunecare au optat să se mute în aceste locuințe, celelalte preferând să revină în vechile case (cu acordul Primăriei și după o analiză a gradului de afectare a structurilor de rezistență) sau să meragă la rude.

Sursa imagini PREFECTURA PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342