606 ani de la prima atestare documentară scrisă a localității Starchiojd

21 Jul 2024 09:12
Cei 606 ani de la prima atestare documentară scrisă a localității Starchiojd au fost aniversați prin desfășurarea unei noi ediții a Simpozionului Național cu tema „Patrimoniul cultural în actualitate”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova:

"Cea dintâi sesiune a fost dedicată comemorării profesorului Sorin Fofircă – directorul Școlii Profesionale, Comuna Starchiojd, fiind urmată de trei sesiuni de comunicări științifice la care au participat distinși profesori din cadrul Universității București, prestigioși cercetători din cadrul Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și Institutului de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Române, cercetători ai Muzeului Național al Țăranului Român, cadre didactice și preacucernici părinți din comuna Starchiojd, cercetători independenți, oameni de cultură, rapsozi, reprezentanți ai unor asociații culturale, studenți, elevi, membri ai comunității locale.
Biserica – monument istoric clasa B, cu hramurile Sf. Nicolae și Sf. Ilie, fiind în sărbătoare, a prilejuit întâlnirea invitaților la simpozion cu membrii comunității locale și participarea la vecernie și sfânta liturghie.
Adresăm felicitări și calde mulțumiri membrilor comunității locale din Starchiojd, doamnei director Maria Ungureanu, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul Școlii Profesionale, Comuna Starchiojd și totodată preoților slujitori ai Bisericii Sf. Nicolae și Sf. Ilie, pentru ospitalitate, implicarea exemplară și organizarea impecabilă a acestui eveniment.
Felicitări și calde mulțumiri domnului Cristian Mușa, cercetător științific al Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și, totodată, fiu al satului, pentru dăruirea totală pe care a demonstrat-o și față de care vom rămâne mereu recunoscători!
Felicitări și multumiri invitaților și participanților care au onorat această ediție a simpozionului! Mulțumiri domnului Cezar Buterez și domnului Florin Bucuțea pentru suportul tehnic!
Tuturor, gândurile noastre bune!", au transmis reprezentanții instituției.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677