Alexia Pelin/ Singurul elev din Prahova cu media 10 la Evaluarea Națională: "Nu consider că a fost o performanță deosebită, poate eu am avut mai puține emoții"

05 Jul 2024 15:31
Alexia Pelin/ Singurul elev din Prahova cu media 10 la Evaluarea Națională: "Nu consider că a fost o performanță deosebită, poate eu am avut mai puține emoții"
Alexia Pelin, absolventă de gimnaziu la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, este singura elevă care a reușit să obțină, în acest an, media 10 la Evaluarea Națională, înainte de contestaţii. Tânăra este din Bucov și își dorește să-și continue studiile în aceeași unitate de învățământ.

- Cum ai reusit sa obții această performanță?
Nu consider ca a fost o performanta deosebita, majoritatea colegilor mei au rezultate foarte bune, poate eu am avut mai putine emotii.

- Ce stă în spatele succesului?
In spatele rezultatelor noastre este munca dascalilor dedicati care ne-am pregatit constant in decursul anilor de gimnaziu. Am avut norocul sa am profesori care au reusit sa ne modeleze mintea tanara si sa ne provoace sa vrem mai mult de la noi.O pot da exemplu pe doamna de mate care ne provoca cu cate "o problema draguta"

- Cum te-ai pregătit pentru examen?
Cred ca am fost consecventa in cei patru ani, am participat la olimpiade si mi-am propus sa iau o nota care sa imi dea posibilitatea sa aleg ce liceu voi urma, nu sa fiu constransa.

- Ce iti doresti să faci in continuare?
Imi doresc ca urmatorii patru ani sa fie memorabili. Vreau sa ma imprietenesc cu timpul si sa iau din tot ce e mai bun. Vreau sa am mereu macar un vis dupa care sa alerg. As vrea sa particip la olimpiada de chimie si biologie pentru ca asta ma va ajuta cu siguranta, sa imi gasesc pasiuni noi, sa le intretin pe cele vechi si vreau sa imi petrec cat mai mult timp cu prietenii. Cred ca vreau sa fiu o adolescenta fericita si multumita de mine.

- Ce le recomanzi colegilor care vor da în anii următori Evaluarea Națională?
Nu stiu daca sunt in masura, dar le recomand sa fie implicati la scoala. Invatatul cred ca incepe in timpul orelor daca esti atent si nu lasi lucrurile neintelese.Sa fii atent la ore si sa iti faci temele cred ca este o baza foarte buna. Important este sa vrei mereu mai mult de la tine si sa actionezi in consecinta fara a avea frica de esec.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677