Proiectul “Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce – SCCUT", implementat la Ploiești

03 Aug 2022 16:00
Proiectul  “Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce – SCCUT", implementat la Ploiești
Primăria Municipiului Ploiești a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “ Alessandrescu -Rusescu” (INSMC), Asociația “ Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA”, Fundația Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură (FRESC), Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN, în vederea implementării proiectului “Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce – SCCUT".

Proiectul propune creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, oferite gratuit, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, pentru femeile între 24 și 64 de ani și organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare și tratament precoce al cancerului de col uterin, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Activitatea de screening pentru cancerul de col uterin presupune testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV și se va desfășura prin deplasarea unității mobile în zonele stabilite din municipiul Ploiești.

Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate în România la femeile între 18 și 45 de ani iar programele organizate pe baze populaționale de screening și-au dovedit eficacitatea în reducerea mortalității prin cancer de col uterin cu până la 80%.

Persoanele care vor fi depistate cu probleme de sănătate, în urma testului, vor beneficia de tratament gratuit și suport medical din partea echipei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677