Mai multe spitale, grădinițe sau școli din Prahova, pe lista proiectelor cu fonduri nerambursabile pentru eficientizare energetică

03 Feb 2022 12:38
CJ Prahova a aprobat lista localităţilor care vor primi fonduri nerambursabile pentru proiecte de eficientizare energetică a mai multor clădiri publice. Astfel, în urma ședinței Consiliului Județean Prahova, 12 oraşe şi comune din județ vor primi finanţări nerambursabile pentru pregătirea unor proiecte de eficientizare energetică a 26 de clădiri publice, prin programul ELENA - European Local Energy Assistance, derulat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Prahova.
”ELENA este un program european care vizează, prin asistenţă tehnică, să sprijine administraţiile regionale sau locale la accelerarea programelor de investiţii în domeniul eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabile. Finanţarea programului este bazată pe un Acord semnat între Banca Europeană de Investiții (BEI) și Comisia Europeană (CE) și are ca scop pregătirea de proiecte în domeniul eficienței energetice și a transportului public. Astfel, cele 12 autorităţi publice locale din judeţ vor primi bani de la BEI pentru a pregăti proiectele de reabilitare energetică, lucrări ce ar urma să se deruleze în viitoarea sesiune de programare. Contractul de finanţare dintre ADR Sud-Muntenia şi Banca Europeană de Investiţii a fost semnat deja, în decembrie 2021, şi asigură fonduri pentru servicii de întocmire a auditului energetic, expertizei tehnice și documentației de avizare a lucrărilor de intervenție”, a transmis CJ Prahova.
Lista finală a clădirilor pentru care vor fi realizate aceste operaţiuni, premergătoare lucrărilor de renovare în vederea creşterii eficienţei energetice, a fost aprobată de către consilierii judeţeni, în şedinţa extraordinară, din 02 februarie. Pe această listă se regăsesc Spitalul Municipal Ploiesti, Corp C1, Liceul Brancoveanu Voda - Urlati, Spital orasenesc Baicoi, Liceul Aurel Vlaicu, corp A - Breaza și mai multe școli și grădinițe din județ.
Lista instituţiile publice vizate din cele 12 unităţi administrative teritoriale sunt prezentate în imaginile ataşate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677